Tai ganėtinai sveikuoliškas vištienos kotletų variantas - kepta orkaitėje, kotletai yra pagardinti avižų sėlenomis, daržovėmis bei, špinatais. O tuo pačiu - jie gaunasi labai skanūs. Gaminti jau ne vieną ir tikrai bus gaminami ateityje. Labai tikę ir patikę visai šeimai.
Iš nurodytų ingredientų kiekių gaunasi maždaug ~12 kotletų.
mėgstami prieskoniai (persilado, maltų mėsos prieskonių, vištienos prieskonių...)
česnakas: pagal skonį
aliejus (kepimui)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių į vištienos faršą berkite mėgstamus prieskonius, išspauskite česnaką, dėkite avižų sėlenas ir špinatus, natūralų jogurtą, viską gerai išmaišykite bei atidėkite į šalį.
2. Tuomet supjaustykite svogūną, truputį jį apkepkite šlakelyje įkaitinto aliejaus.
3. Morką bei papriką dėkite į maisto smulkintuvą bei sublenderiuokite iki maždaug kokoso drožlių didumo. Jei namie nėra smulkintuvo, tada sutarkuojame morką bei smulkiai supjaustome papriką.
4. Kepintus svogūnus bei susmulkintas daržoves sudėkite į vištienos faršą, įmuškite vieną kiaušinį, viską gerai išmaišykite.
5. Formuokite norimo dydžio kotletukus, masė gaunasi kiek lipnoka, bet sušlapinus rankas gerai formuojasi.
6. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 25 minutes, likus 5 minutėms iki kepimo pabaigos, įjunkite grilio režimą, kad labiau apskrustų (tai neprivaloma).