Sluoksniuotos tešlos keksiukai su vištiena ir pievagrybiais

2024-11-26 Autorius Karolina Puodžiūtė

Sluoksniuotos tešlos keksiukai su vištiena ir pievagrybiais
Sluoksniuotos tešlos keksiukai su vištiena ir pievagrybiais – tai puikus pasirinkimas tiek šventiniam stalui, tiek kasdieniams pietums ar vakarienei. Šie keksiukai yra ne tik gardūs, bet ir sotūs, todėl patiks tiek suaugusiems, tiek vaikams.

Galimos ingredientų alternatyvos:

  • Sluoksniuota tešla: vietoj mielinės sluoksniuotos tešlos galite naudoti bemielę sluoksniuotą tešlą.
  • Vištienos krūtinėlė: ją galima pakeisti vištienos šlaunelių mėsa arba kalakutiena.
  • Fermentinis sūris: tinka ir kiti sūriai, tokie kaip čederis, gouda ar mocarela.
  • Pievagrybiai: galite naudoti kitus grybus, pavyzdžiui, rudmėses ar baravykus.
  • Paprika: jei norite aštresnio skonio, rinkitės aitriąją papriką.

Patiekalo gaminimo patarimai:

  • Tešlos atšildymas: sluoksniuotą tešlą atšildykite šaldytuve per naktį arba kambario temperatūroje apie 1–2 valandas.
  • Keksiukų formos: naudokite silikonines arba metalines keksiukų formas, jas ištepkite sviestu, kad keksiukai nepriliptų.
  • Įdaras: įdarą galite praturtinti papildomais ingredientais, tokiais kaip špinatai, saulėje džiovinti pomidorai ar alyvuogės.

Kalorijos:

  • Bendras kalorijų kiekis: apie 3000 kcal
  • Kalorijos viename keksiuke: apie 250 kcal

Ingredientai

    12 vištienos keksiukų:
    • "Mantinga" šaldyta sluoksniuota mielinė tešla: 1 pakelio (500 gramų)
    • vištienos krūtinėlė: 400 gramų
    • fermentinis sūris: 200 gramų
    • pievagrybiai: 150 gramų
    • svogūnai: 1
    • paprikos: 1
    • kiaušiniai: 2
    • česnakas: 2 skiltelių
    • petražolės: 1 saujelės
    • sviestas: 2 šaukštų
    • malta aitrioji paprika: 1 arbatinio šaukštelio
    • malti juodieji pipirai
    • druska
    • džiovintas smulkintas bazilikas

    Recepto paruošimas

  1. 1. Tešlos paruošimas: atšildykite sluoksniuotą tešlą pagal pakuotės instrukcijas.
  2. 2. Ingredientų paruošimas: papriką supjaustykite kubeliais, sūrį sutarkuokite, kiaušinius gerai išplakite.
  3. 3. Vištienos paruošimas: vištienos krūtinėlę supjaustykite nedideliais gabaliukais, pagardinkite druska, pipirais, baziliku ir malta aitria paprika. Keptuvėje ant sviesto apkepkite vištieną, kol ji taps auksinės spalvos.
  4. 4. Daržovių kepimas: toje pačioje keptuvėje pakepinkite smulkintą česnaką ir svogūną, kol jie taps minkšti.
  5. 5. Tada pridėkite pievagrybius ir kepkite, kol išgaruos skystis.
  6. 6. Keksiukų formavimas: keksiukų formeles ištepkite sviestu ir išklokite tešla, suformuodami krepšelius.
  7. 7. Įdaro sudėjimas: į kiekvieną tešlos krepšelį dėkite vištienos, pievagrybių, paprikos, smulkintų petražolių ir tarkuoto sūrio.
  8. 8. Ant viršaus užpilkite po šaukštą kiaušinių plakinio.
  9. 9. Kepimas: įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Keksiukus kepkite apie 35 minutes, kol jie taps auksinės spalvos.
  10. 10. Patiekimas: išimkite keksiukus iš orkaitės, leiskite šiek tiek atvėsti ir patiekite šiltus.
  11. 11. Santrauka: Sluoksniuotos tešlos keksiukai su vištiena ir pievagrybiais – tai gardus ir sotus patiekalas, tinkantis įvairioms progoms. Lengvai paruošiami, su įvairiomis ingredientų alternatyvomis, šie keksiukai tikrai taps jūsų mėgstamu receptu.
Keptų makaronų salotos su rūkyta vištiena
(2)