Sluoksniuotos tešlos keksiukai su vištiena ir pievagrybiais

2024-11-26 Autorius Karolina Puodžiūtė

Sluoksniuotos tešlos keksiukai su vištiena ir pievagrybiais
Sluoksniuotos tešlos keksiukai su vištiena ir pievagrybiais – tai puikus pasirinkimas tiek šventiniam stalui, tiek kasdieniams pietums ar vakarienei. Šie keksiukai yra ne tik gardūs, bet ir sotūs, todėl patiks tiek suaugusiems, tiek vaikams.

Galimos ingredientų alternatyvos:

  • Sluoksniuota tešla: vietoj mielinės sluoksniuotos tešlos galite naudoti bemielę sluoksniuotą tešlą.
  • Vištienos krūtinėlė: ją galima pakeisti vištienos šlaunelių mėsa arba kalakutiena.
  • Fermentinis sūris: tinka ir kiti sūriai, tokie kaip čederis, gouda ar mocarela.
  • Pievagrybiai: galite naudoti kitus grybus, pavyzdžiui, rudmėses ar baravykus.
  • Paprika: jei norite aštresnio skonio, rinkitės aitriąją papriką.

Patiekalo gaminimo patarimai:

  • Tešlos atšildymas: sluoksniuotą tešlą atšildykite šaldytuve per naktį arba kambario temperatūroje apie 1–2 valandas.
  • Keksiukų formos: naudokite silikonines arba metalines keksiukų formas, jas ištepkite sviestu, kad keksiukai nepriliptų.
  • Įdaras: įdarą galite praturtinti papildomais ingredientais, tokiais kaip špinatai, saulėje džiovinti pomidorai ar alyvuogės.

Kalorijos:

  • Bendras kalorijų kiekis: apie 3000 kcal
  • Kalorijos viename keksiuke: apie 250 kcal

Ingredientai

    12 vištienos keksiukų:
    • "Mantinga" šaldyta sluoksniuota mielinė tešla: 1 pakelio (500 gramų)
    • vištienos krūtinėlė: 400 gramų
    • fermentinis sūris: 200 gramų
    • pievagrybiai: 150 gramų
    • svogūnai: 1
    • paprikos: 1
    • kiaušiniai: 2
    • česnakas: 2 skiltelių
    • petražolės: 1 saujelės
    • sviestas: 2 šaukštų
    • malta aitrioji paprika: 1 arbatinio šaukštelio
    • malti juodieji pipirai
    • druska
    • džiovintas smulkintas bazilikas

    Recepto paruošimas

  1. 1. Tešlos paruošimas: atšildykite sluoksniuotą tešlą pagal pakuotės instrukcijas.
  2. 2. Ingredientų paruošimas: papriką supjaustykite kubeliais, sūrį sutarkuokite, kiaušinius gerai išplakite.
  3. 3. Vištienos paruošimas: vištienos krūtinėlę supjaustykite nedideliais gabaliukais, pagardinkite druska, pipirais, baziliku ir malta aitria paprika. Keptuvėje ant sviesto apkepkite vištieną, kol ji taps auksinės spalvos.
  4. 4. Daržovių kepimas: toje pačioje keptuvėje pakepinkite smulkintą česnaką ir svogūną, kol jie taps minkšti.
  5. 5. Tada pridėkite pievagrybius ir kepkite, kol išgaruos skystis.
  6. 6. Keksiukų formavimas: keksiukų formeles ištepkite sviestu ir išklokite tešla, suformuodami krepšelius.
  7. 7. Įdaro sudėjimas: į kiekvieną tešlos krepšelį dėkite vištienos, pievagrybių, paprikos, smulkintų petražolių ir tarkuoto sūrio.
  8. 8. Ant viršaus užpilkite po šaukštą kiaušinių plakinio.
  9. 9. Kepimas: įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Keksiukus kepkite apie 35 minutes, kol jie taps auksinės spalvos.
  10. 10. Patiekimas: išimkite keksiukus iš orkaitės, leiskite šiek tiek atvėsti ir patiekite šiltus.
  11. 11. Santrauka: Sluoksniuotos tešlos keksiukai su vištiena ir pievagrybiais – tai gardus ir sotus patiekalas, tinkantis įvairioms progoms. Lengvai paruošiami, su įvairiomis ingredientų alternatyvomis, šie keksiukai tikrai taps jūsų mėgstamu receptu.
Orkaitėje kepta vištiena su grybų padažu
(9)
Apelsinų sultyse troškinta vištiena
(4)