Rūkytos vištienos mišrainė su marinuotais agurkėliais

2024-10-19 Autorius 5 produktai

Rūkytos vištienos mišrainė su marinuotais agurkėliais
Autorius apie receptą

Šios vištienos mišrainės pagrindas yra smulkinta vištiena, raudonasis svogūnas, marinuoti agurkėliai ir žalieji žirneliai. Viskas sumaišoma su majonezu, kuris sujungia ingredientus į kreminį ir sotų patiekalą. Prieskoniai – druska, pipirai ir švieži krapai – suteikia papildomo skonio ir gaivumo. Ši mišrainė puikiai tiks kaip greitas užkandis ar sotūs pietūs, ypač su šviežiomis daržovėmis ar skrudinta duona.

Autorės komentaras - šventinio stalo neįsivaizduoju be baltos mišrainės, tačiau šįkart noriu pasiūlyti meniu paįvairinti ir pasigaminti dar vienas salotas: gaivios, su traškiais marinuotais agurkėliais.

Redaktorės Vaidos komentaras - gaivios, greitai paruošiamos salotos, kurias gardu valgyti vienas, ypač tomis dienomis, kai visiškai nėra noro daug laiko praleisti virtuvėje. 

Ingredientai

    • Rūkyta vištiena: 200 g
    • Raudonasis svogūnas: 1 vnt. (nedidelis)
    • Marinuoti agurkėliai: 340 g
    • Konservuoti žirneliai: 300 g
    • Majonezas: 3 valg. š. (kupini)
    • Druska: pagal skonį
    • Juodieji pipirai: pagal skonį
    • Krapai: kelios šakelės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Vištieną supjaustyti vidutinio dydžio gabalėliais.
  2. 2. Raudoną svogūną susmulkinti ir sudėti prie vištienos.
  3. 3. Agurkėlius smulkiai supjaustyti ir sudėti į dubenį kartu su žirneliais.
  4. 4. Į dubenį dėti majonezą, pagal skonį druskos ir pipirų bei krapų. Viską gerai išmaišyti.
Rūkytos vištienos mišrainė su marinuotais agurkėliais

Atsiliepimai

Balta mišrainė su žaliu agurku
(1)