Rūkytos vištienos mišrainė su marinuotais agurkėliais

2024-10-19 Autorius 5 produktai

Rūkytos vištienos mišrainė su marinuotais agurkėliais
Šios vištienos mišrainės pagrindas yra smulkinta vištiena, raudonasis svogūnas, marinuoti agurkėliai ir žalieji žirneliai. Viskas sumaišoma su majonezu, kuris sujungia ingredientus į kreminį ir sotų patiekalą. Prieskoniai – druska, pipirai ir švieži krapai – suteikia papildomo skonio ir gaivumo. Ši mišrainė puikiai tiks kaip greitas užkandis ar sotūs pietūs, ypač su šviežiomis daržovėmis ar skrudinta duona.

Autorės komentaras - šventinio stalo neįsivaizduoju be baltos mišrainės, tačiau šįkart noriu pasiūlyti meniu paįvairinti ir pasigaminti dar vienas salotas: gaivios, su traškiais marinuotais agurkėliais.

Redaktorės Vaidos komentaras - gaivios, greitai paruošiamos salotos, kurias gardu valgyti vienas, ypač tomis dienomis, kai visiškai nėra noro daug laiko praleisti virtuvėje. 

Ingredientai

    • Rūkyta vištiena: 200 g
    • Raudonasis svogūnas: 1 vnt. (nedidelis)
    • Marinuoti agurkėliai: 340 g
    • Konservuoti žirneliai: 300 g
    • Majonezas: 3 valg. š. (kupini)
    • Druska: pagal skonį
    • Juodieji pipirai: pagal skonį
    • Krapai: kelios šakelės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Vištieną supjaustyti vidutinio dydžio gabalėliais.
  2. 2. Raudoną svogūną susmulkinti ir sudėti prie vištienos.
  3. 3. Agurkėlius smulkiai supjaustyti ir sudėti į dubenį kartu su žirneliais.
  4. 4. Į dubenį dėti majonezą, pagal skonį druskos ir pipirų bei krapų. Viską gerai išmaišyti.
Rūkytos vištienos mišrainė su marinuotais agurkėliais
Receptų autorius 5 produktai

Atsakinėjama į Komentarą

Soti mišrainė su vištienos skrandukais / skilveliais
(2)
Balta mišrainė rusiškai pagal Beatą
(2)