Mišrainė arba užtepėlė ant duonos: Tunas su kukurūzais ir majonezu

Šį kartą prie greitai pagaminamų patiekalų sąrašo prisijungia ir šis tuno patiekalas iš Rumunijos.

Jį galima valgyti kaip mišrainę, bet idealiai tinka ir kaip užtepėlė ant duonos. Čia jau kaip labiau norisi :)

Rumunijoje kaip ir daugelyje posovietinių šalių, labai mėgsta įvairias mišraines maišyti su majonezu, bet galima majonezą maišyti su grietine arba net natūraliu jogurtu.

Tikiuosi visus ingredientus jau turite savo namuose ir išmėginsite šį lengvą patiekalą.

Man asmeniškai jis taip patiko, kad tą pačią dieną pasigaminau antrą kartą. :)

Ingredientai

    • tunas: 1 skardinės (~350 gramų)
    • konservuoti kukurūzai: 1 skardinės (~150 gramų)
    • raudonieji svogūnai: 1
    • kaparėliai: 2 šaukštų (arba susmulkinti rauginti agurkai)
    • citrinos sultys: iš 0,5 vnt.
    • druska
    • pipirai
    • majonezas: 3 šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia tuną nuvarvinkite ir su šakute sugnaibykite į mažus gabaliukus.
  2. 2. Tuomet į dubenį dėkite tuną, kukurūzus, susmulkintą raudoną svogūną, raugintus agurkus arba kaparėlius, berkite druskos ir pipirų. Išmaišykite.
  3. 3. Tada majonezą pagardinkite citrinos sultimis ir dėkite ant tuno. Išmaišykite.
  4. 4. Patiekite kaip mišrainę arba tepkite kaip užtepėlę ant duonos. Skanaus!

Atsakinėjama į Komentarą

Ispaniška bulvių ir tuno mišrainė
(2)
Kani salad - skani krabų mišrainė kitaip
(1)