Naminė pati skaniausia balta mišrainė kitaip - su rūkyta vištiena

2019-01-24 Autorius oSkanu.lt

Naminė pati skaniausia balta mišrainė kitaip - su rūkyta vištiena
Autorės komentaras - na kas nemėgsta baltos mišrainės? Tikriausia ją mėgsta ir valgo beveik visi. Tačiau net ir su tokiais tradiciniais patiekalais galima eksperimentuoti ir juose kažką pakeisti. Šį kartą noriu su jumis pasidalinti puikiai pavyksiu variantu su rūkyta vištiena. Jį labai išgyrė ne tik namiškiai, bet ir užsukę svečiai ir artimi giminaičiai. O dažniausiai mano giminaičiai maistui yra labai išrankūs ir jeigu kas nors nepatinka tikrai tai pasako į akis, nesistengia meluoti (ir man tai labai patinka). Šį kartą taip nenutiko ir net prašė pakartoti ir klausė kaip čia viskas pagaminta, nes skonis buvo atrastas naujai.

Daugiau mišrainių receptų galite rasti čia. 

Ingredientai

    • Bulvės: 4 vnt.
    • Morkos: 2 vnt.
    • Kiaušiniai: 2 vnt.
    • Rūkyta vištiena: ~120-150 g
    • Svogūnai: 0,5 vnt. (nedidelio)
    • Konservuoti žirneliai: 3-4 valg. š.
    • Rauginti agurkai: pagal skonį (galima ir nedėti)
    • Mėgstamas majonezas
    • Garstyčios: 1 arb. š.
    • Druska: pagal skonį
    • Juodieji pipirai: pagal skonį
    • Žalumynų (krapai ar petražolės)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Neskustas bulves su lupena nuplauti.
  2. 2. Tada nuplauti morkas.
  3. 3. Išvirti bulves puode.
  4. 4. Atskirame puode išvirti morkas.
  5. 5. Išvirti kiaušinius kietai.
  6. 6. Kiaušinius nulupti.
  7. 7. Nusunktas bulves atvėsinti ir supjaustyti kubeliais.
  8. 8. Nusunktas morkas atvėsinti bei supjaustyti kubeliais.
  9. 9. Tuomet rūkytą vištieną supjaustyti nedideliais kubeliais.
  10. 10. Kietai virtus kiaušinius supjaustyti nedideliais kubeliais.
  11. 11. Raugintus agurkus taip pat supjaustyti nedideliais kubeliais.
  12. 12. Svogūną smulkiai sukapoti
  13. 13. Susmulkinti žalumynus.
  14. 14. Visus ingredientus sudėti į dubenį, paskaninti pagal savo savo skonį druska ir pipirais, užpilti mėgstamu majonezu, dėti šaukštelį garstyčių bei sumaišyti. Papuošti žalumynais.

Liaukadija

Naudingas
(11)
Niekada nebuvau gaminusi su rūkyta vištiena. Labai patiko. Ačiū, kad pasidalinate labai gerais receptais. :)
Atsakyti
Naminė pati skaniausia balta mišrainė kitaip - su rūkyta vištiena

Renute

Naudingas
(8)
labai skanu
Atsakyti

Lina

Naudingas
(8)
Labai skanu su rūkyta vištieną. Taip pat gaminu su tūnu, kur skardinėje savo sultyse, vietoj vištienos ar dešros. Arba su koncervuotais kalmarais.
Atsakyti

Laimutė

Naudingas
(9)
Turėtų būti skanu, pabandysiu, ačiū
Atsakyti

Raimonda

Naudingas
(3)
Niekaip neradau kažko. Įprasta mišrainė su vištiena, kumpiu ar žuvimi...
Atsakyti

EMILIJA

Naudingas
(0)
Svogūną pakepinu su trupučiu aliejaus-kvapniau ir skaniau...
Atsakyti

Atsakinėjama į Komentarą

Labai skani ir soti mišrainė su silke
(9)
Kani salad - skani krabų mišrainė kitaip
(1)