Mišrainė su perliniu kuskusu gaunasi labai soti, kitokia, lengvai pagaminama ir ganėtinai patogi (ja galite sumaišyti ir valgyti kitą dieną, niekas neištiš bei nesubėgs). Agurkai suteiks gaivos, kumpelis sūrumo, o kuskusas - visos mišrainės pagrindas.
Geriausia yra naudoti perlinį kuskusą. Jis yra kiek stambesnis nei įprastas kuskusas. Labai verta į savo pirkinių sąrašą įtraukti būtent šį ingredientą, nes jis suteiks tinkamą tekstūrą bei pagrindą visai mišrainei. Bet jeigu visgi pamiršote nuspirkti perlinio kuskuso, pabandykite ir su smulkesniais makaronais. Tik būtinai perliejame išvirusius šaltu vandeniu, kad nesuliptų.
Beje, nepadauginame druskos! Šioje mišrainėje yra nauojami jau ganėtinai sūrūs ingredienti (kumpelis bei majonezas), tad papildomai prireiks visai nedidelio kiekio druskos.
Mėgstantiems eksperimentuoti rekomenduočiau pabandyti įdėti dar pomidoro, konservuotų kukurūzų, krapų, graikiškų riešutų ar paprikos.
Rasa Dambrauskienė
Atsakyti