majonezas: pagal skonį (šį kartą naudojau "Kėdainių" be konservantų)
aliejus: 2-3 valgomųjų šaukštų (kepimui)
druska
pipirai
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių svogūną supjaustykite vidutiniškai (itin smulkiai nereikia), dėkite kepti.
2. Pievagrybius nulupkite, supjaustykite (taip pat vidutiniškai), dėkite į apkeptus svogūnus, berkite šiek tiek druskos ir pipirų, pakepkite (aš kepu kol išgaruoja pievagrybių paleistos sultys). Atvėsinkite.
3. Tuomet kiaušinius išvirkite kietai bei atvėsintus, nuluptus, sutarkuokite burokinės tarkos pagalba.
4. Silkės filė supjaustykite kubeliais (mano filė buvo su aliejumi, tai pirmiausia nusausinau ją popieriniu rankšluosčiu).
5. Tada į salotinę (nuostabiai tinka tolygi, nesiaurėjanti į apačią) dėkite sluoksniais: silkės kubeliai, majonezas (pagal skonį, galima tik patepti, galima dėti ir sluoksnį, aš tolygiai patepu), pievagrybiai, majonezas, kiaušiniai, po to vėl silkutė ir taip toliau. Man pačiai gavosi visko po du sluoksnius, viršutinis privalo būti kiaušiniai.
6. Paskui salotinę apdenkite maistine plėvele bei dėkite į šaldytuvą. Turi susistovėti, palaikome bent per naktį. Skanaus!
Atsakinėjama į Komentarą