Kopūstų mišrainė žiemai su pomidorais, paprikomis, morkomis ir svogūnais

2023-08-17 Autorius oSkanu.lt

Kopūstų mišrainė žiemai su pomidorais, paprikomis, morkomis ir svogūnais
Ši kopūstų mišrainė žiemai su paprikomis, pomidorais, morkomis, svogūnais ir aliejumi išties gardi ir kiekvienais metais ją gaminu. Tai labai paprastas, bet geras receptas. Rekomenduoju ir Jums pamėginti.

Patarimas: Actą druską bei kitus prieskonius nedėkite visos normos iškart, bet darykite tai palaipsniui, vis paragaudamos. Pavyzdžiui acto kiti visai nededa. Galite pritaikyti šią mišrainę pagal kiekvieno žmogaus pageidavimus.

Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 8 stiklainėliai po 750 mililitrų.

Ingredientai

    • kopūstai: 2 kilogramų
    • pomidorai: 2 kilogramų
    • raudonosios paprikos: 1 kilogramo
    • morkos: 1 kilogramo
    • svogūnai: 1 kilogramo
    • aliejus: 400 mililitrų
    • cukrus: 1,5 stiklinės (1 stiklinė - 200 ml)
    • actas: ~150-160 mililitrų
    • druska: 150 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių visas daržoves išskyrus svogūnus, supjaustome šiaudeliais arba sutarkuojame bei sudedame į puodą.
  2. 2. Suberiame visus prieskonius, išmaišome bei paliekame kambario temperatūroje maždaug 3-4 valandas.
  3. 3. Tuomet svogūnus supjaustome pusžiedžiais ir po 3-4 valandų sudedame į mišrainę.
  4. 4. Dedame puodą ant viryklės bei verdame maždaug 40-50 minučių kartas nuo karto pamaišydamos.
  5. 5. Išvirusią mišrainę sudedame į iškaitintus stiklainėlius, užsukame ir apverčiame.
  6. 6. Laikome kol atvės, paskui stiklainėlius laikome vėsioje vietoje (rūsyje). Skanaus!

Aistė

Gaminau šią mišrainę, labai patiko :) Rekomenduoju ir kitiems
Atsakyti

Dale

Kam tas actas? Iš pomidorų rugšties per akis ir cukraus nededu visai, gaunasi saldžiarūgštė mišrainė.Svogūnus apkepinu prieš dedant į mišrainę ir tik tiek aliejaus pilu.kiek į keptuvę.
Atsakyti

Virginija

Kiekviename receptą paprika dalyvauja. O man jinai taip nepatinka.
Atsakyti
Rosolje-estiška daržovių mišrainė
(4)