Jautienos kotletai su juoda duona, orkaitėje

2024-09-10 Autorius IPKitchen

Jautienos kotletai su juoda duona, orkaitėje
Kotletai orkaitėje – tai skanūs ir sultingi mėsos kukuliai, paruošti orkaitėje. Tradiciniai kotletai, kurių sudėtyje yra malta mėsa, svogūnai, prieskoniai ir mirkyta duona, tik trumpai apkepami keptuvėje, o visas kepimas baigiamas orkaitėje, todėl jie tampa lengvesni ir sveikesni. Mirkytos duonos pridėjimas suteikia kotletams ypatingą purumą ir švelnumą. Kepant orkaitėje, jie išlaiko savo sultingumą, kadangi apkepant keptuvėje ant didelės kaitros susidaro pluta, kuri neleidžia išbėgti kotleto drėgmei.

Redakcijos komentaras - kotletus rekomenduojame patiekti su grikiais, taip sentimentus keliantis skonis bus tik sustiprintas. Tačiau, žinoma, prie šių kotletų puikiai tinka ir kiti garnyrai, tokie kaip puri bulvių košė ir birūs virti ryžiai. Pomidorų salotos ir traškūs agurkai čia taip pat labai dera.

Ingredientai

    • Jautienos faršas: 500 g
    • Juoda duona: 3 riekės
    • Svogūnai: 2 vnt.
    • Druska, pipirai, česnakų granulės: pagal skonį
    • Vanduo: duonos mirkymui
    • Džiūvėsėliai: apvoliojimui

    Recepto paruošimas

  1. 1. Nuo duonos riekelių nupjauti plutą, minkštimą užpilti vandeniu, palikti pastovėti kelias minutes.
  2. 2. Į dubenį sudėti faršą, berti druskos, pipirų ir česnakų granules.
  3. 3. Svogūnus sutrinti maisto smulkintuvu ir sudėti prie mėsos. Ten pat sudėti ir nuspaustą išbrinkusią duoną. Viską gerai išmaišyti ir padėti 30 min į šaldytuvą, kad išbrinktų.
  4. 4. Suformuoti kotletus ir kiekvieną apvolioti džiūvėsėliuose. Keptuvę gerai įkaitinti ir apkepti kotletus, kad įgautų gražią rudą spalvą. Tuomet juos perkelti į kepimo indą.
  5. 5. Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros ir kotletus kepti apie 20 min.
  6. 6. Gardu patiekti su grikiais ir šviežių daržovių salotomis.
Jautienos kotletai su juoda duona, orkaitėje
Troškinti kiaulienos kotletukai su pievagrybiais
(4)
Vištienos ir daržovių kotletai
(1)
Veršienos kotletai su padažu
(2)