Pripažinsiu, kad žuvies patiekalai pas mus nėra taip dažnai valgomi kaip norėčiau. Negaminu dažnai vien dėl to, kad vaikai nemėgsta ir niekaip negaliu įkalbėti paragauti, tačiau aš su vyru labai mėgstame žuvį.
Šis žuvies kotletų su virtomis bulvėmis, be jokio
batono, patiekalas skanus, greitai pagaminamas ir nereikia jokių keistų produktų. Tikiu, kad visus ingredientus rasite savo namuose. Puikus receptas-gelbėtojas, kai reikia čia ir dabar. Nusižiūrėjau jį viename lenkiškame receptų portale, kuriame buvo parašyta, kad tai tradicinis lenkų paruošimo būdas. :)
Galimos ingredientų alternatyvos
- Šiam receptui galite naudoti įvairias baltos žuvies rūšis: menkę, jūros lydeką, tilapiją arba pangasiją. Jei neturite šviežios žuvies, galite naudoti ir atšildytą šaldytą filė – rezultatas bus lygiai toks pat skanus.
- Vietoje parmezano galite rinktis kietą sūrį, Džiugo sūrį arba bet kokį kitą brandintą kietą sūrį, kuris suteiks kotletams sodrų, riešutinį skonį.
- Dižono garstyčias galima pakeisti paprastomis geltonosiomis garstyčiomis arba medaus ir garstyčių mišiniu, jei mėgstate švelnesnį skonį.
- Džiūvėsėlius galima paruošti namuose iš pasenusios duonos arba naudoti kokosų miltus, jei ieškote sveikesnės alternatyvos.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Norint pasiekti geriausią rezultatą, bulves virkite su lupenomis – taip jos išlaikys daugiau skonio ir mažiau sugers vandens. Atvėsintas nulupkite ir tik tada naudokite receptui.
- Žuvies filė prieš malant rekomenduojama nusausinti popieriniais rankšluosčiais, kad kotletuose nebūtų per daug drėgmės.
- Kotletų masę rekomenduojama laikyti šaldytuve prieš formavimą – taip kotletai išlaikys formą kepant.
- Kepant svarbu neperkaitinti aliejaus – vidutinė temperatūra padės kotletams tolygiai apskrusti ir iškepti viduje, neperkepant išorės.
Atsakinėjama į Komentarą