Fish&Chips - tai legendinis Didžiosios Britanijos virtuvės šedevras, kuris per šimtmečius išliko vienu populiariausių patiekalų tiek Jungtinėje Karalystėje, tiek visame pasaulyje. Šis receptas atkuria autentišką britišką skonį, naudojant karšto oro gruzdintuvę, kas padaro patiekalą sveikesnį, bet išlaiko tradicinį traškumą. Svarbiausias šio patiekalo elementas - traški, auksinė tešla, kuri apgaubia švelnią, sultingą žuvies mėsą. Receptas sukurtas remiantis tradicinėmis britų virtuvės paslaptimis ir pritaikytas šiuolaikinei virtuvei.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje menkės galima naudoti jūros lydeką arba menkę.
- Nealkoholinį alų galima pakeisti gazuotu mineraliniu vandeniu su žiupsneliu cukraus
- Kukurūzų krakmolą galima pakeisti bulvių krakmolu
- Persilado prieskonius galima pakeisti žuvies prieskonių mišiniu arba džiovintomis žolelėmis
- Vietoj majonezo galima naudoti tartar padažą arba jogurtinį padažą
Patiekalo gaminimo patarimai
- Prieš gaminimą žuvį būtina gerai nusausinti, kad tešla geriau priliptų
- Aliejaus temperatūra turi būti optimali (170-180°C) - per karštas aliejus sudegins tešlą, per šaltas padarys ją riebaluotą
- Tešla turi būti tirštumo kaip grietinėlė - nei per skysta, nei per tiršta
- Bulvytes prieš kepimą rekomenduojama 30 minučių pamirkyti šaltame vandenyje - taip jos bus traškesnės
Kalorijos
- Bendras patiekalo kaloringumas: 1240 kcal
- Vienos porcijos kaloringumas: 620 kcal