Soba makaronų salotos su skumbre

2024-12-03 Autorius Inga - Mamosrestoranas

Soba makaronų salotos su skumbre
Soba makaronų salotos su skumbre – tai greitai paruošiamas, maistingas ir gaivus patiekalas, puikiai tinkantis pietums ar vakarienei. Šiose salotose dera grikių makaronai, šviežios daržovės ir skumbrė, suteikianti patiekalui išskirtinį skonį. Be to, šis patiekalas yra subalansuotas, turtingas baltymais, sveikaisiais riebalais ir angliavandeniais, todėl suteiks energijos visai dienai.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Gražgarstės: galite pakeisti špinatais arba rukola.
  • Raudonoji paprika: tinka ir geltonoji arba žalia paprika.
  • Pomidoriukai: vietoj jų naudokite vyšniniais pomidorais arba įprastais pomidorais, supjaustytais kubeliais.
  • Alyvuogės: galite rinktis juodąsias arba žaliąsias alyvuoges pagal skonį.
  • Soba makaronai: jei neturite soba makaronų, galite naudoti pilno grūdo spagečius arba ryžių makaronus.
  • Konservuota skumbrė: puikiai tiks konservuotas tunas arba sardinės.
  • Kaparėliai: galite pakeisti smulkintais marinuotais agurkėliais.


Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai


  • Soba makaronus virkite pagal pakuotės instrukcijas, tačiau būkite atidūs, kad jų nepervirtumėte – taip jie išlaikys tinkamą tekstūrą.
  • Išvirus makaronus, juos nuplaukite šaltu vandeniu, kad sustabdytumėte virimo procesą ir jie neliptų tarpusavyje.
  • Naudokite aukštos kokybės ypač tyrą alyvuogių aliejų, kad salotos įgautų sodresnį skonį.
  • Prieš patiekiant, leiskite salotoms šiek tiek pastovėti, kad skoniai susimaišytų ir sustiprėtų.

Kalorijos

  • Kalorijos iš viso: ~1200 kcal
  • Kalorijos vienai porcijai: ~300 kcal

Ingredientai

    • Gražgarstės: 100 g
    • Raudonoji paprika: 1 vnt
    • Pomidoriukai: 200 g
    • Alyvuogės: 50 g
    • Soba makaronai: 200 g
    • Konservuota skumbrė: 150 g
    • Kaparėliai: 2 valg. š.
    • Ypač tyras alyvuogių aliejus: 3 valg. š.
    • Raudonėlis: 1 a. š.
    • Druska ir pipirai: pagal skonį 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Užvirinkite didelį puodą vandens ir įberkite žiupsnelį druskos.
  2. 2. Įdėkite soba makaronus ir virkite pagal pakuotės instrukcijas, dažniausiai apie 4–5 minutes. Būkite atidūs, kad jų nepervirtumėte.
  3. 3. Kol makaronai verda, paruoškite daržoves: raudonąją papriką nuplaukite, pašalinkite sėklas ir supjaustykite plonomis juostelėmis. Pomidoriukus perpjaukite per pusę arba ketvirčiais, priklausomai nuo dydžio. Alyvuoges perpjaukite per pusę, jei jos didesnės.
  4. 4. Kai makaronai išvirs, juos nusunkite ir perplaukite šaltu vandeniu, kad sustabdytumėte virimo procesą ir jie neliptų tarpusavyje. Leiskite jiems gerai nuvarvėti.
  5. 5. Dideliame dubenyje sumaišykite soba makaronus, gražgarstes, raudonąją papriką, pomidoriukus, alyvuoges ir kaparėlius.
  6. 6. Konservuotą skumbrę nusunkite ir, jei reikia, susmulkinkite į mažesnius gabalėlius. Įdėkite ją į salotų mišinį.
  7. 7. Paruoškite padažą: mažame dubenėlyje sumaišykite ypač tyrą alyvuogių aliejų, džiovintą raudonėlį, druską ir pipirus pagal skonį. Gerai išplakite, kad ingredientai susijungtų.
  8. 8. Užpilkite paruoštą padažą ant salotų ir švelniai, bet gerai išmaišykite, kad visi ingredientai pasidengtų padažu.
  9. 9. Patiekite iš karto arba leiskite salotoms šiek tiek pastovėti, kad skoniai susimaišytų.
Soba makaronų salotos su skumbre
Makaronai su didžiosiomis krevetėmis
(2)
Įdaryti makaronai kriauklės su faršu ir daržovių padažu
(3)
Makaronų apkepas su mėsa ir paprika
(2)
Makaronai su vištiena, kumpiu ir grietinėle
(3)