Tiems kas mėgsta įvairiausius makaronų derinius su mėsa, labai rekomenduoju tokį kiaulienos sprandinės troškinį. Patiekalas labai elementarus, o mėsytė gaunasi labai skani. Labai greitai buvo suvalgyta. Tikrai kartosime ir ateityje.
1. Pirmiausia supjaustome kiaulienos sprandinę nedideliais gabaliukais.
2. Įkaitiname aliejų keptuvėje.
3. Apskrudiname keptuvėje sprandinės gabalėlius (vartome kiekvieną atskirai, jie turi apskrusti, o ne troškintis).
4. Po to sudedame į puodą ir užpilame verdančiu vandeniu, kad ne pilnai apsemtų gabaliukus ir troškiname.
5. Kitoje keptuvėje pakepiname kubeliais supjaustytą svogūną.
6. Tada suberiame griežinėliais pjaustytas morkytes ir kubeliais raudonąją papriką. Pakepame keletą minučių, pagardiname raudonėliais, druska ir juodaisiais pipirais.
7. Suverčiame turinį į troškinį su mėsos gabaliukais ir patroškiname, kol daržovės pilnai suminkštėja.
8. Po to supilame grietinėlę, pakaitiname, kol padažas sutirštėja (arba, jeigu norisi, galima sutirštinti miltais).
9. Per tą laiką, kol viskas troškinasi, pasirinktus makaronus išverdame pagal instrukcijas ant pakuotės.
10. Troškinį patiekiame su išvirtais makaronais. Pabarstome šviežiomis petražolėmis. Skanaujame!
Rasa Dambrauskienė
Atsakyti