Autorius apie receptą
Ne tik pirmą kartą gaminau, bet ir apskritai pirmą kartą valgiau stirnieną! Kadangi su stirniena susidūriau pirmą kartą gyvenime ir net neįsivaizdavau, kokio skonio ji yra, su kuo ruošiama ir kokio skonio ji turi būti, gamindama šį patiekalą, turiu pripažinti, tikrai šiek tiek nerimavau: ar viskas pavyks, ar bus skanu, ar neteks šio patiekalo laukiančiam valgytojų būriui nusivilti ir t.t. Na, bet viskas pavyko nuostabiai - visi buvo sužavėti tiek pačios mėsos skonio, tiek troškinio recepto. Jeigu dar kada pasitaikys laimė gaminti stirnieną, tikrai gaminsiu pagal tą patį receptą!
Stirniena mūsų namuose atsirado labai netikėtai - tiesiog vienos "giminaitės giminaitis" medžioja, ji pati nėra didžiausia virtuvės mylėtoja, todėl misiją paruošti stirnieną patikėjo man. Aišku dėl to juodai apsidžiaugiau, nors, kaip minėjau, iki šiol jokių kontaktų su žvėriena neturėjau ir net neįsivaizdavau, kaip ją gaminti. Kulinarinėse knygose žvėrienos skyreliuose geriausiu atveju peržiūrėdavau paveikslėlius, nes tikrai nesitikėjau, kad kada nors kažką panašaus gaminsiu.
Atsiliepimai