Indiškas troškinys su sojų kepsneliais ir kokosų pienu

2023-07-14 Autorius oSkanu.lt

Indiškas troškinys su sojų kepsneliais ir kokosų pienu
Nusprendėme su vyru padaryti eksperimentą ir savaitei atsisakyti mėsos. Maitintis vegetariškai? Niekada nemaniau, kad galėtum išgyventi be mėsos. Ir be to, vegetarizmas manęs niekada labai nežavėjo. Mano vyro taip pat. Šiuo metu vyksta pirmieji bandymai mėsą pakeisti žuvimi, žiūrėsime kas iš to gausis. :) Kol kas vis tiek turiu sukaupusi keletą vegetariškų receptų, kuriuos norėjau anksčiau ar vėliau išmėginti - vienas iš tokių buvo indiškas troškinys su kokosų pienu ir sojų kepsneliais. Bandymas pavykęs. Tokį patiekalą galima valgyti ir be mėsos. Tad dalinuosi šiuo patikusiu receptu. Mėginkite ir Jūs! 

Ingredientai

    • sojų kepsnelių: 80 gramų
    • mangų: 1
    • svogūnų: 1
    • džiovintų abrikosų: 1 saujos
    • kokosų pieno: 1 indelio
    • kokosų drožlių: 2 valgomųjų šaukštų
    • pomidorų pastos: 2 valgomųjų šaukštų
    • alyvuogių aliejaus: 2 valgomųjų šaukštų
    • druskos
    • pipirų
    • čili pipirų: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • kario: 1 arbatinio šaukštelio
    • ryžių (garnyrui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia sojos kepsnelius išvirkite pagal nurodytas instrukcijas ant pakuotės. Sultinį pasilikite.
  2. 2. Keptuvėje alyvuogių aliejuje apkepkite šiaudeliais supjaustytą svogūną.
  3. 3. Sudėkite kubeliais pjaustytus mangus, sojos kepsnelius ir apkepinkite kelias minutes.
  4. 4. Užpilkite viena stikline sultinio, kuriame virė soja, įdėkite pomidorų pastos, druskos, pipirų, dar maždaug minutę patroškinkite.
  5. 5. Tuomet pilkite kokosų pieną, dėkite kokosų drožles, šiaudeliais pjaustytus abrikosus, karį, čili pipirus ir troškinkite maždaug 5 minutes ant silpnos kaitros.
  6. 6. Patiekite su virtais ryžiais. Skanaukite!
  7. 7. Patarimas: Kas mėgstate valgyti aštriau, rekomenduoju į verdančius ryžius taip pat įberti šaukštelį kario miltelių.
Vegetariškas pievagrybių kišas
(3)
Avinžirnių troškinys su kokosų pienu
(1)