Manau dauguma mėgsta itališką virtuvę ir jos siūlomus spagečių variantus. Dažniausiai didžiausio populiarumo susilaukia tradiciniai makaronai su sūriu, faršu ar carbonara padažu, tačiau aš pati labai mėgstu spagečius ar makaronus, pagardintus jūros gėrybėmis, pomidorais. Šis receptas - būtent toks. Idealiai skanu su šviežiomis jūros gėrybėmis, bet stengiantis atkartoti itališkus skonius gyvenant Lietuvoje, puikiai pasiteisina ir šaldiklyje laikomos šaldytos gėrybės.:)
Reklama
Galimos ingredientų alternatyvos
- Jūros gėrybių mišinį galima pakeisti konkrečiomis jūros gėrybėmis: krevetėmis, kalmarais, midijomis ar aštuonkojais.
- Konservuotus pomidorus galima pakeisti šviežiais pomidorais (apie 6-7 vidutinio dydžio), nuluptais ir smulkintais, arba pomidorų tyre su šlakeliu vandens.
- Baltą vyną galima pakeisti vištienos ar daržovių sultiniu, jei norite patiekalo be alkoholio.
- Spagečius galima pakeisti kitokio tipo makaronais: lingvini, fettuccine ar penne.
- Alyvuogių aliejų galima pakeisti sviesto ir paprasto aliejaus mišiniu.
- Petražoles galima pakeisti baziliku, krapais ar kalendromis.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Visada kruopščiai nuplaukite šviežias jūros gėrybes, o šaldytas tinkamai atšildykite šaldytuve per naktį.
- Spagečius virkite al dente - jie turėtų būti šiek tiek kieti, o ne perkepę ir minkšti.
- Išsaugokite šiek tiek makaronų virimo vandens - jis pravers, jei padažas taps per tirštas.
- Baltą vyną į padažą pilkite po truputį, leisdami alkoholiui išgaruoti, taip išgausite subtilesnį skonį.
- Nepervirinkite jūros gėrybių - jos greitai kepa ir gali tapti gumine, jei laikysite ant ugnies per ilgai.
- Patiekite iš karto, kol karšta, su šviežiai tarkuotu parmezano sūriu ir šviežiomis žolelėmis.
Atsakinėjama į Komentarą