Spageti marinara - spagečiai su jūros gėrybėmis, konservuotais pomidorais ir baltu vynu

2025-04-01 Autorius oSkanu.lt

Spageti marinara - spagečiai su jūros gėrybėmis, konservuotais pomidorais ir baltu vynu
Manau dauguma mėgsta itališką virtuvę ir jos siūlomus spagečių variantus. Dažniausiai didžiausio populiarumo susilaukia tradiciniai makaronai su sūriu, faršu ar carbonara padažu, tačiau aš pati labai mėgstu spagečius ar makaronus, pagardintus jūros gėrybėmis, pomidorais. Šis receptas - būtent toks. Idealiai skanu su šviežiomis jūros gėrybėmis, bet stengiantis atkartoti itališkus skonius gyvenant Lietuvoje, puikiai pasiteisina ir šaldiklyje laikomos šaldytos gėrybės.:)
Reklama
Ad Placeholder

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Jūros gėrybių mišinį galima pakeisti konkrečiomis jūros gėrybėmis: krevetėmis, kalmarais, midijomis ar aštuonkojais.
  • Konservuotus pomidorus galima pakeisti šviežiais pomidorais (apie 6-7 vidutinio dydžio), nuluptais ir smulkintais, arba pomidorų tyre su šlakeliu vandens.
  • Baltą vyną galima pakeisti vištienos ar daržovių sultiniu, jei norite patiekalo be alkoholio.
  • Spagečius galima pakeisti kitokio tipo makaronais: lingvini, fettuccine ar penne.
  • Alyvuogių aliejų galima pakeisti sviesto ir paprasto aliejaus mišiniu.
  • Petražoles galima pakeisti baziliku, krapais ar kalendromis.


Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Visada kruopščiai nuplaukite šviežias jūros gėrybes, o šaldytas tinkamai atšildykite šaldytuve per naktį.
  • Spagečius virkite al dente - jie turėtų būti šiek tiek kieti, o ne perkepę ir minkšti.
  • Išsaugokite šiek tiek makaronų virimo vandens - jis pravers, jei padažas taps per tirštas.
  • Baltą vyną į padažą pilkite po truputį, leisdami alkoholiui išgaruoti, taip išgausite subtilesnį skonį.
  • Nepervirinkite jūros gėrybių - jos greitai kepa ir gali tapti gumine, jei laikysite ant ugnies per ilgai.
  • Patiekite iš karto, kol karšta, su šviežiai tarkuotu parmezano sūriu ir šviežiomis žolelėmis.

Ingredientai

    • jūros gėrybių mišinio (šaldytų ar šviežių): 500 gramų
    • svogūnų: 1 vieneto
    • česnako: 2-3 skiltelių
    • konservuotų pomidorų: 450 gramų (galima pakeisti šviežiais)
    • balto vyno: pusės stiklinės
    • spagečių: 400 gramų
    • alyvuogių aliejaus: pagal skonį
    • petražolių: pagal skonį
    • druskos: pagal skonį
    • juodųjų pipirų: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia gilioje keptuvėje ar puode įkaitinkite aliejų, sudėkite susmulkintus svogūnus ir česnakus.
  2. 2. Gražiai parudus svogūnams, pilkite smulkintus pomidorus, baltą vyną ir ant nedidelės kaitros patroškinkite 10 minučių.
  3. 3. Tuomet įmaišykite jūros gėrybių mišinį, pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais ir dar pavirkite apie 6-8 minutes.
  4. 4. Kol padažas troškinsis, išvirkite spagečius pagal nurodymus ant pakuotės.
  5. 5. Galiausiai, išvirusius makaronus sudėkite į padažą, permaišykite ir patiekite su kapotomis petražolėmis. Skanaus!

Atsakinėjama į Komentarą

Makaronai su plėšyta kiauliena
(3)
Įdaryti makaronai su varške ir špinatais pagal Beatą
(1)
Makaronai Dor blu sūrio padaže su grietine
(9)