Makaronai - spagečiai su tunu ir konservuotais pomidorais

2024-11-26 Autorius Baking Secrets

Makaronai - spagečiai su tunu ir konservuotais pomidorais
Makaronai su tunu ir pomidorų padažu – tai greitai paruošiamas ir sotus patiekalas, puikiai tinkantis tiek pietums, tiek vakarienei. Šis receptas sujungia spagečius su tunu ir konservuotais pomidorais, sukuriant harmoningą skonio derinį. Grietinės pridėjimas suteikia padažui kreminės tekstūros ir švelnumo. Šis patiekalas ne tik skanus, bet ir maistingas, todėl patiks tiek suaugusiems, tiek vaikams.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Makaronai: Vietoje spagečių galite naudoti kitus mėgstamus makaronus, pavyzdžiui, penne, fusilli ar tagliatelle.
  • Konservuoti pomidorai: Jei neturite konservuotų pomidorų, galite naudoti šviežius pomidorus, juos nulupę ir susmulkinę. Taip pat tinka pomidorų tyrė ar padažas.
  • Grietinė: Grietinę galima pakeisti natūraliu jogurtu arba grietinėle, priklausomai nuo pageidaujamo padažo riebumo ir skonio.
  • Svogūnų laiškai: Jei neturite svogūnų laiškų, galite naudoti šviežias petražoles, baziliką ar kitus mėgstamus žalumynus.

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Makaronų virimas: Makaronus virkite pasūdytame vandenyje iki „al dente“ būsenos, kad jie išlaikytų formą ir tekstūrą.
  • Padažo konsistencija: Jei padažas atrodo per tirštas, galite įpilti šiek tiek makaronų virimo vandens, kad pasiektumėte norimą konsistenciją.
  • Papildomi ingredientai: Norėdami praturtinti patiekalą, galite pridėti kaparėlių, alyvuogių ar saulėje džiovintų pomidorų.

Kalorijos

  • Bendras kalorijų kiekis: apie 800 kcal
  • Kalorijos vienoje porcijoje: apie 400 kcal 

Ingredientai

    • spagečiai: 200 gramų
    • svogūnai: 0,5 (mažo)
    • konservuoti pomidorai: 1 skardinės (400 gramų)
    • daržovių sultinys arba vanduo: 0,25 puodelio (1 puodelis – 250 ml)
    • konservuotas tunas savose sultyse: 1 skardinės
    • grietinė: 2 šaukštų
    • druska
    • pipirai
    • smulkinti svogūnų laiškai: saujelės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje makaronus išverdame pasūdytame vandenyje
  2. verdami makaronai - spagečiai
  3. 2. Nukošiame išvirusius spagečius (naudodami kiaurasamtį).
  4. nukošiami spagečiai makaronai su kiaurasamčiu
  5. 3. Per tą laiką, kol verda makaronai, smulkiai supjaustome svogūną.
  6. smulkiai supjaustytas svogūnas
  7. 4. Tuomet į karštą keptuvę pilame šlakelį aliejaus.
  8. įkaitinta keptuvė su šlakeliu aliejaus
  9. 5. Keptuvėje pakepiname svogūną.
  10. pakepintas svogūnas keptuvėje
  11. 6. Tada supilame pomidorus bei sultinį (vandenį). Paverdame maždaug 5 minutes. Dedame tuną, paverdame kelias minutes. Dedame grietinę, viską išmaišome. Skaniname druska, pipirais, dar paverdame apie minutę.
  12. 7. Po to nukeliame nuo ugnies. Apibarstome smulkintais svogūnų laiškais.
  13. 8. Makaronus įmaišome į išvirtą padažą, viską išmaišome.
  14. 9. Jeigu norisi, pabarstome sūriu. Skanaujame!
Kiniškos salotos su krevetėmis ir ryžių makaronais
(1)
Noodles makaronų, daržovių ir sojos troškinys su pievagrybiais
(1)
Mėsos kukuliai su makaronais
(7)
Makaronų apkepas su skrandukais ir daržovėmis
(7)
Wok makaronai su vištiena ir daržovėmis
(3)