Makaronų mišrainė su rūkyta vištiena, paprikomis ir konservuotais kukurūzais

2025-01-28 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Makaronų mišrainė su rūkyta vištiena, paprikomis ir konservuotais kukurūzais
Makaronų mišrainė su rūkyta vištiena, paprikomis ir konservuotais kukurūzais – tai greitas, paprastas ir labai gardus patiekalas, kuris puikiai tinka tiek kasdienai, tiek ypatingoms progoms. Sodraus skonio, kupina spalvų ir tekstūrų, ši mišrainė patenkins net reikliausią gomurį.

Daugelis žmonių, gamindami šį receptą, džaugiasi jo universalumu: ingredientus galima lengvai keisti pagal savo skonį ar turimus produktus. Mišrainė taip pat patogi tuo, kad ją galima pasiruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve – ji tampa dar skanesnė, kai skoniai tarpusavyje susimaišo.

Galimos ingredientų alternatyvos

  1. Makaronai: Vietoj smulkių makaronų galite naudoti trumpos formos makaronus, tokius kaip farfalle, fusilli ar penne. Jei norite sveikesnės alternatyvos, rinkitės pilno grūdo ar grikių makaronus.
  2. Rūkytą vištieną: Galite keisti rūkyta kalakutiena, kepta vištiena ar net tofu, jei norite vegetariškos versijos.
  3. Paprikos: Galite naudoti tiek žalias, tiek geltonas ar oranžines paprikas, o jei norite pikantiškumo – pridėkite šiek tiek aitriųjų paprikų.
  4. Majonezas: Jei norite lengvesnės versijos, naudokite graikišką jogurtą ar pusriebalį majonezą.

Patiekalo gaminimo patarimai

  1. Makaronus verdant, pridėkite šiek tiek druskos ir aliejaus, kad jie nesuliptų.
  2. Jei norite intensyvesnio skonio, svogūną galite trumpai pakepinti, kad jis prarastų aštrumą.
  3. Mišrainę patiekite su šviežiai maltais juodaisiais pipirais – tai suteiks papildomo aromato.

Kalorijos

  • Kalorijos visame patiekale: ~1300 kcal
  • Kalorijos vienoje porcijoje: ~217 kcal

Ingredientai

    • Makaronai: 200 g
    • Svogūnas: 1 vnt.
    • Rūkyta vištiena: 4 blauzdelės arba 1 šlaunelė
    • Konservuoti kukurūzai: 200 g
    • Paprika: 1 didelė arba 3 mažos
    • Majonezas: 3 šaukštai
    • Druska: pagal skonį
    • Juodieji pipirai: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Makaronų paruošimas: Makaronus suberkite į verdantį pasūtintą vandenį. Virkite pagal pakuotės nurodymus, kol taps al dente. Nusausinkite ir perplaukite šaltu vandeniu, kad sustabdytumėte virimo procesą.
  2. 2. Vištienos paruošimas: Nuimkite mėsą nuo rūkytos vištienos blauzdelių arba šlaunelių. Supjaustykite nedideliais gabalėliais, kad būtų patogu valgyti.
  3. 3. Daržovių paruošimas: Paprikas nuplaukite, išimkite sėklas ir supjaustykite smulkiais kubeliais.
  4. 4. Svogūną nulupkite ir taip pat smulkiai supjaustykite. Jei norite švelnesnio skonio, svogūną galite trumpai pakepinti.
  5. 5. Mišrainės maišymas: Dideliame dubenyje sumaišykite virtus makaronus, smulkintą vištieną, paprikas, svogūną ir konservuotus kukurūzus. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais pagal skonį.
  6. 6. Padažas: Pridėkite majonezo ir viską gerai išmaišykite, kol ingredientai tolygiai pasiskirstys.
  7. 7. Patiekimas: Mišrainę galima patiekti nedelsiant arba palikti šaldytuve 1-2 valandoms, kad skoniai susimaišytų.
  8. 8. Prieš patiekdami galite papuošti šviežiomis petražolėmis ar laiškiniais svogūnėliais.
  9. 9. Santrauka: Makaronų mišrainė su rūkyta vištiena, paprikomis ir konservuotais kukurūzais yra tobulas pasirinkimas, kai norisi greitai paruošiamo ir skanaus patiekalo. Jos paprastumas, universalumas ir galimybė keisti ingredientus pagal poreikį daro šį receptą vienu iš populiariausių. Pasigaminkite, paragaukite ir nustebinkite savo artimuosius!
Makaronai su didžiosiomis krevetėmis
(2)
Vištienos salotos su makaronais ir šparaginėmis pupelėmis
(2)
Spagečiai alla puttanesca
(1)
Makaronai su maltos mėsos padažu
(3)