Mėsos kukuliai su makaronais

2020-03-26 Autorius oSkanu.lt

Mėsos kukuliai su makaronais
Labai mėgstu tokį mėsos kukulių gaminimo ir patiekimo būdą, išmėginkite ir Jūs!

Ingredientai

    • šviežios rozmarinos šakelės: 4
    • džiūvesėliai: 1 saujelės
    • Dijon garstyčios: 2 arbatinių šaukštelių su kaupu
    • malta kiauliena: 500 gramų
    • džiovintas raudonėlis: 1 šaukšto su kaupu
    • kiaušiniai: 1
    • šviežiai malti juodieji pipirai
    • alyvų aliejus
    • šviežias bazilikas: 1 saujos
    • svogūnai: 1 (vid. dydžio)
    • česnakas: 2 skiltelių
    • džiovinta raudonoji paprika: 0,5 šaukštelio
    • kapoti konservuoti pomidorai: 2 x 400 gramų
    • balzamiko actas: 2 šaukštų
    • spageti makaronai: 400 gramų
    • parmezano sūris

    Recepto paruošimas

  1. 1. Patarimas: Kad patiekalas būtų skanesnis, kiaulieną susimalame namie patys, o ne perkame faršą parduotuvėje, su juo rezultatas ne toks geras.
  2. malamas kiaulienos faršas
  3. 2. Pirmiausia rozmarino šakeles smulkiai sukapojame. Sudedame į dubenį džiūvėsėlius su garstyčiomis, malta mėsa, susmulkintais rozmarinais ir raudonėliu.
  4. 3. Įmušame vieną kiaušinį ir įberiame gerą žiupsnelį druskos su pipirais. Mėsos mišinį gerai išmaišome.
  5. 4. Šlapiomis rankomis formuojame mėsos kukulius.
  6. formuojami mėsos kukuliai
  7. 5. Apkepame alyvuogių aliejuje maždaug 8-10 minučių.
  8. 6. Per tą laiką, kol kukuliai kepa, pasiruošiame padažą: Sukapojame baziliko lapus. Nulupame ir smulkiai supjaustome svogūną bei česnakus.
  9. 7. Įkaitiname keptuvę iki vidutinio kaitrumo ugnies ir įpilame du šaukštus alyvuogių aliejaus.
  10. 8. Sudedame svogūną į keptuvę ir kepame maždaug 7 minutes arba kol suminkštėja ir tampa auksinės spalvos.
  11. pakepinti svogūnai keptuvėje
  12. 9. Tada sudedame česnaką ir paprikos miltelius, o kai tik česnakas įgauna spalvą sudedame baziliko lapus, konservuotus pomidorus ir balzamiko actą.
  13. 10. Į padažą sudedame mėsos kukulius ir troškiname, kol išvirs makaronai.
  14. 11. Sudedame spageti makaronus į verdantį vandenį ir verdame pagal instrukcijas ant pakelio.
  15. verdami makaronai spageti
  16. 12. Išvirtus makaronus nusausiname, šiek tiek vandens pasiliekame.
  17. 13. Mėsos kukulius su padažu sukrečiame į makaronus, įpilame šiek tiek pasilikto vandens nuo makaronų.
  18. 14. Supilame viską į lėkštę, pabarstome baziliko lapeliais ir šiek tiek tarkuoto Parmezano sūrio. Patiekiame ir lepinamės!
  19. 15. Rekomendacija: Daugiau mėsos kukulių receptų rasite: Mėsos kukuliai.
Makaronai: Spageti su faršu ir sūriu
(14)
Tacos su faršu - tradicinis meksikietiškas receptas
(2)
Klasikinis chilli con carne - čili sriuba / troškinys su faršu
(3)