1. Patarimas: Kad patiekalas būtų skanesnis, kiaulieną susimalame namie patys, o ne perkame faršą parduotuvėje, su juo rezultatas ne toks geras.
2. Pirmiausia rozmarino šakeles smulkiai sukapojame. Sudedame į dubenį džiūvėsėlius su garstyčiomis, malta mėsa, susmulkintais rozmarinais ir raudonėliu.
3. Įmušame vieną kiaušinį ir įberiame gerą žiupsnelį druskos su pipirais. Mėsos mišinį gerai išmaišome.
4. Šlapiomis rankomis formuojame mėsos kukulius.
5. Apkepame alyvuogių aliejuje maždaug 8-10 minučių.
6. Per tą laiką, kol kukuliai kepa, pasiruošiame padažą: Sukapojame baziliko lapus. Nulupame ir smulkiai supjaustome svogūną bei česnakus.
7. Įkaitiname keptuvę iki vidutinio kaitrumo ugnies ir įpilame du šaukštus alyvuogių aliejaus.
8. Sudedame svogūną į keptuvę ir kepame maždaug 7 minutes arba kol suminkštėja ir tampa auksinės spalvos.
9. Tada sudedame česnaką ir paprikos miltelius, o kai tik česnakas įgauna spalvą sudedame baziliko lapus, konservuotus pomidorus ir balzamiko actą.
10. Į padažą sudedame mėsos kukulius ir troškiname, kol išvirs makaronai.
11. Sudedame spageti makaronus į verdantį vandenį ir verdame pagal instrukcijas ant pakelio.
12. Išvirtus makaronus nusausiname, šiek tiek vandens pasiliekame.
13. Mėsos kukulius su padažu sukrečiame į makaronus, įpilame šiek tiek pasilikto vandens nuo makaronų.
14. Supilame viską į lėkštę, pabarstome baziliko lapeliais ir šiek tiek tarkuoto Parmezano sūrio. Patiekiame ir lepinamės!
15. Rekomendacija: Daugiau mėsos kukulių receptų rasite: Mėsos kukuliai.