Prieš kelias savaites svečiavausi pas draugę ir ji mane pavaišino cepelinais. Sukirtau dvigubą porciją, nes jie buvo be galo skanūs! Tada teko draugės paklausti, kaip ji netingi gaminti cepelinus, juk tai atima daug laiko ir reikalauja tikrai nemažai pastangų. Draugės atsakymas mane nustebino, ji atskleidė receptą, kuris cepelinų gaminimo procese sutaupo daug laiko, o rezultatas išlieka toks pats - skanūs lietuviški cepelinai. Tad dalinuosi receptu su jumis!
Noriu atkreipti dėmesį, kad krakmolo kiekis bulvių masei priklauso ir nuo bulvių dydžio, kuo didesnės bulvės, tuo daugiau krakmolo reikia. Pirmą kartą gamindama padariau klaidą, nes perviriau cepelinus, gavosi cepelinų "košė". Virimo laikas taip pat priklauso ir nuo suformuotų cepelinų dydžio.
Elvyra Mikužienė
Atsakyti
Anelė
Atsakyti
Aušra
Atsakyti
Joana
Atsakyti
Vyta
Atsakyti
Adele
Zenonas
Irena
Atsakyti
Agnė
Atsakyti
Dalia
Taigi
Aru
Atsakyti
dalia
Genė
Atsakyti
ELVYRA RADZEVIČIENĖ
Atsakyti
Ona
Atsakyti
Margarita
Jadvyga
Atsakyti
Rasa Medvedeva
Atsakyti
Algis
Arthur
Atsakyti
Rasa
Atsakyti
Regina
Atsakyti
Darija
Atsakyti
Gintare
Irena
Aldona
Atsakyti
Irena
Atsakyti
Janina
Atsakyti
undefined
Lionė
Atsakyti
Birutė
Atsakyti
Nida
Atsakyti
Aš
Atsakyti
Virginija
Atsakyti