Kijevo kotletai iš maltos vištienos

2019-01-09 Autorius Karolina Puodžiūtė

Kijevo kotletai iš maltos vištienos
Labai traškus iš išorės ir tuo pačiu itin sultingas iš vidaus - kas? Atsakymas paprastas - tai skanusis Kijevo kotletas. Vien išgirdus šį apibūdinimą man seilės ima kauptis burnoje. Tad nieko nelaukdama Jums papasakosiu kaip šį patiekalą galima pasigaminti savo virtuvėje, kad džiugintų tiek vaizdas, tiek aromatas, tiek, aišku, labai geras skonis.

Apetitą sužadinanti traški plutelė ir itin sultinga, kvapni mėsa, tikriausiai, yra pagrindiniai Kijevo kotletų ypatumai, viliojantys ne tik mėgėjus gardžiai pavalgyti, bet ir pačius tikriausius gurmanus. Šis patiekalas įprastai yra skanaujamas restorane, mat norint pasigaminti jį patiems, prireiks tam tikrų įgūdžių ir tam tikrų žinių, tačiau su mano receptu juos pagaminsite be jokio vargo. Šiaip jau tai yra mušta vištienos filė, į kurią įsuktas gabaliukas sviesto. Kijevo kotletai taip pat išsiskiria specifine, elipsę primenančia forma. Tad nieko nelaukiam ir pradedam jų gamybą! 

Ingredientai

    • maltos vištienos: 600 gramų
    • druskos
    • pipirų
    • smulkintų žalumynų (petražolių, krapų, bazilikų): 1 saujos
    • česnako: 1 skiltelės
    • kiaušinių: 2
    • miltų: 2 stiklinių
    • pieno: 0,5 stiklinės
    • džiūvėsėlių
    • aliejaus
    • sviesto: 100 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių žalumynus, česnaką sumaišome su sviestu, pagardiname druska bei pipirais.
  2. 2. Padedame sustingti.
  3. 3. Tuomet į maltą vištieną įmušame kiaušinį, beriame druskos, pipirų, dedame miltų, pilame pieno bei išmaišome masę.
  4. 4. Iš mėsos formuojame paplotį, į vidurį dedame po gabaliuką sviesto bei suformuojame kotletus.
  5. 5. Tada įkaitiname keptuvėje aliejų, kotletus gausiai apvoliojame džiūvėsėliuose bei kepame iš visų pusių, kol gražiai parus. Patiekiame ir skanaujame!
  6. 6. Pastebėjimas: Youtube radau labai aiškų video, kur galima matyti visą gamybos eigą. Video rusų kalba su angliškais subtitrais, prisegu jį žemiau, jeigu būtų įdomu pažiūrėti. :)


Natalija

Naudingas
(20)
Labai skanu
Atsakyti

Eglė

Naudingas
(0)
Puikiai pavyko. Visiems rekomenduoju šį labai gerą receptą. :)
Atsakyti
Kijevo kotletai iš maltos vištienos

Inga

Naudingas
(0)
Labai puikiai gaunasi, tik malu krūtinėlę (nereik mušti ir vargti).
Atsakyti

Eglė

Naudingas
(0)
Niekas nededa miltų į Kijevo kotletus ir dar tokį kiekį
Atsakyti

Irena

Naudingas
(0)
Labai geras receptas. Gaunasi puikiai ir be jokio vargo. Man Kijevo kotletai iš maltos vištienos sksnesni. Aš malu kulšelių mėsą per stambų sietelį ir dedu tik trynius.
Atsakyti

Atsakinėjama į Komentarą