Labai skaniai pavykstantis užkandis iš vištienos - fantastiški piršteliai nuostabioje tešloje. Kadangi kepami keptuvėje, tai iškepa labai greitai ir ilgai nereikia sukiotis virtuvėje. O ingredientai patys paprasčiausi ir lengvai randami artimiausioje parduotuvėje. Labai rekomenduoju pamėginti.
Beje, labai skanu patiekti su mėgstamu aštresniu padažiuku. Mano vaikai dar prie jų labai mėgsta, jei pakepu bulvyčių fri, orkaitėje, be jokių riebalų. Žinoma, jos tikrai nėra būtinos, nes skanu ir taip.
druskos: pagal skonį (jeigu naudosite vištienos prieskonius, dėkite visiškai minimaliai arba visai nedėkite)
augalinio aliejaus (kepimui)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių vištienos filė nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir supjaustykite maždaug vieno centimetro storio pailgomis juostelėmis.
2. Apibarstykite druska, prieskoniais ir pirštais lengvai paminkykite.
3. Tuomet į dubenėlį muškite kiaušinį, išplakite, pilkite vandenį, dalimis, vis pamaišydami, dėkite miltus, berkite žiupsnelį druskos. Tešla turi gautis maždaug tirštos grietinės konsistencijos.
4. Po to puode arba gilesnėje keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų (ne per daug).
5. Tada vištienos juosteles dėkite į dubenį su tešla, išmaišykite ir po vieną dėkite į įkaitintą aliejų.
6. Kepkite kol vištienos piršteliai dailiai pagels.
Adelė
Atsakyti
Eligija
Atsakyti
Maryte
Atsakyti