Vištienos piršteliai kvietinių miltų tešloje, kepti keptuvėje

Autorius apie receptą

Labai skaniai pavykstantis užkandis iš vištienos - fantastiški piršteliai nuostabioje tešloje. Kadangi kepami keptuvėje, tai iškepa labai greitai ir ilgai nereikia sukiotis virtuvėje. O ingredientai patys paprasčiausi ir lengvai randami artimiausioje parduotuvėje. Labai rekomenduoju pamėginti.

Beje, labai skanu patiekti su mėgstamu aštresniu padažiuku. Mano vaikai dar prie jų labai mėgsta, jei pakepu bulvyčių fri, orkaitėje, be jokių riebalų. Žinoma, jos tikrai nėra būtinos, nes skanu ir taip.

Galimos ingredientų alternatyvos 

Nors originalus receptas yra nuostabus, galite eksperimentuoti su įvairiais jo variantais: 

  • Vietoje vištienos filė galite naudoti kalakutienos filė arba kiaulienos išpjovą, kuri taip pat puikiai tiks šiam receptui.
  • Jeigu neturite kvietinių miltų, galite naudoti universalius miltus, speltos miltus arba net kukurūzų krakmolą, sumaišytą su avižiniais miltais (santykiu 1:1).
  • Vietoje paprikos miltelių galite naudoti kario miltelius, česnako miltelius, arba itališkų žolelių mišinį.
  • Norint suteikti daugiau skonio, į tešlą galima įtarkuoti šiek tiek parmezano sūrio arba įdėti smulkiai supjaustytų šviežių žolelių, tokių kaip petražolės ar krapai.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
Siekiant geriausių rezultatų, verta atkreipti dėmesį į kelis svarbius patarimus:
 
  • Vištienos filė pjaustykite skersai pluošto, kad gabalėliai būtų minkštesni ir greičiau iškeptų.
  • Prieš dėdami į tešlą, vištienos gabalėlius galite pamarianuoti citrinų sultyse ir prieskoniais apie 30 minučių, taip jie bus dar skanesni ir sultingesni.
  • Aliejų įkaitinkite iki vidutinės-aukštos temperatūros, bet ne per karštos, kad tešla spėtų iškepti, bet nesudegtų iš išorės.
  • Kepkite nedidelėmis partijomis, kad keptuvėje būtų pakankamai vietos ir temperatūra nenukristų per daug pridėjus naujų pirštelių.
  • Iškeptus pirštelius dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad jis sugertų perteklinį aliejų.

Ingredientai

    • vištienos filė: 1-2 (priklausys nuo dydžio)
    • kiaušinių: 1
    • kvietinių miltų: ~200 gramų
    • vandens: ~100 mililitrų
    • paprikos miltelių (arba vištienos prieskonių)
    • druskos: pagal skonį (jeigu naudosite vištienos prieskonius, dėkite visiškai minimaliai arba visai nedėkite)
    • augalinio aliejaus (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių vištienos filė nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir supjaustykite maždaug vieno centimetro storio pailgomis juostelėmis.
  2. 2. Apibarstykite druska, prieskoniais ir pirštais lengvai paminkykite.
  3. 3. Tuomet į dubenėlį muškite kiaušinį, išplakite, pilkite vandenį, dalimis, vis pamaišydami, dėkite miltus, berkite žiupsnelį druskos. Tešla turi gautis maždaug tirštos grietinės konsistencijos.
  4. 4. Po to puode arba gilesnėje keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų (ne per daug).
  5. 5. Tada vištienos juosteles dėkite į dubenį su tešla, išmaišykite ir po vieną dėkite į įkaitintą aliejų.
  6. 6. Kepkite kol vištienos piršteliai dailiai pagels.
  7. 7. Patiekite ir lepinkitės!

Atsiliepimai

Adelė

Patiko receptas, tikrai gaminsiu 🙂
Atsakyti

Maryte

Rytoj gaminsiu, turėtų pavykti ...😀😱😁
Atsakyti
Enčilados su vištiena ir pupelėmis
(2)
Rageliai, įdaryti daržovėmis ir kalakutiena / vištiena - gimtadieniams, vakarėliams, ar vaikams neštis į pikniką ar iškylą!
(3)