Troškintos vištienos kepenėlės grietinės padaže su morkomis ir svogūnais

2023-08-07 Autorius oSkanu.lt

Troškintos vištienos kepenėlės grietinės padaže su morkomis ir svogūnais
Su vištienos kepenėlėmis (arba apskritai su kepenėlėmis) būna taip, kad žmonės arba mėgsta jas, arba nekenčia. Aš priklausau tiems, kurie kepenėles ir jų paštetus dievina - vištų, ančių, žąsų, ketinu dar išmėginti veršienos kepenėles. Visai neseniai atradau vištienos kepenėlių būdą, pagal kurį visa šeima valgo ir patiekalo neatsisako (taip seniau nebuvo). Tai švelniame grietinės ir daržovių padaže troškintos vištienos kepenėles. Rekomenduoju pamėginti ir Jums, jei ieškote būdo kaip skaniai ruošti kepenėlės, kad pavyktų įsiūlyti visai šeimai. :)

Ingredientai

    • vištienos kepenėlės: 1 pakuotės (manoji - 400 gramų)
    • miltų: 100 gramų
    • morkų: 2
    • svogūnų: 1
    • grietinės: 150 gramų
    • šviežių arba džiovintų krapų
    • druskos
    • juodųjų pipirų
    • aliejaus (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia vištienos kepenėles nuplaukite po tekančiu vandeniu ir nupjaustykite gyslas.
  2. 2. Tada apvoliokite miltuose ir apkepkite įkaitintame aliejuje. Vieną pusę barstykite druska, kitą - juodaisiais pipirais. Kepkite ant nedidelės kaitros, uždengę dangčiu, kol apskrus.
  3. 3. Tuo metu, kol kepa kepenėlės, kitoje keptuvėje pakepinkite labai smulkiai supjaustytas morkas ir svogūnus.
  4. 4. Tada įdėkite grietinės, paskaninkite druska, pipirais ir negailėdami krapais.
  5. 5. Galiausiai į padažą sudėkite apkeptas kepenėles ir dar uždengę patroškinkite maždaug 20-30 minučių.
  6. 6. Patiekite su mėgstamu garnyru ir skanaukite!
  7. 7. Rekomendacija: Daugiau vištienos kepenėlių receptų rasite: Vištienos kepenėlių receptai.

Atsakinėjama į Komentarą

Vištienos juostelės tešloje su krakmolu
(4)
Penne makaronai su vištiena ir špinatais
(1)