Vištienos šašlykas orkaitėje (majonezo marinatas)

2024-10-07 Autorius Vaida Stonienė - Vaidos virtuvė

Vištienos šašlykas orkaitėje (majonezo marinatas)
Tai marinuota vištienos krūtinėlė, kurią paruošus su prieskoniais, majonezu ir alyvuogių aliejumi, ji tampa itin minkšta ir aromatinga. Po marinavimo, vištienos gabalėliai verti ant iešmelių, kaitaliojant su pomidoriukais, kas prideda šiek tiek sultingumo ir šviežumo. Šie šašlykai kepami orkaitėje ir įgauna švelnų skonį bei auksinę spalvą. Puikiai tinka kaip užkandis ar pagrindinis patiekalas kartu su salotomis ar mėgstamais garnyrais.

Redaktorės Vaidos komentaras - dar aromatingesniam marinatui gauti galite įmaišyti ir kitokių prieskonių, tokių kaip šviežias traiškytas česnakas, malta rūkyta paprika, džiovinti raudonėliai ar džiovinti bazilikai. Taip pat vietoj pomidorų, ar kartu su jais, ant iešmelių galima verti ir kitas daržoves, pavyzdžiui pjaustytus paprikos gabalėlius ar raudonuosius svogūnus.

Ingredientai

    • Vištienos krūtinėlė: 2 vnt.
    • Majonezas: 2 valg. š.
    • Alyvuogių aliejus: 1 valg. š.
    • Druska: pagal skonį
    • Pipirai: pagal skonį
    • Česnakų granulės: 1 arb. š.
    • Malta saldžioji paprika: 1 arb. š.
    • Vyšniniai pomidorai: dvi saujos

    Recepto paruošimas

  1. 1. Vištieną supjaustyti norimo dydžio gabalėliais ir sudėti į dubenį.
  2. 2. Prie vištienos sudėti majonezą, pilti aliejų ir suberti prieskonius. Viską gerai išmaišyti.
  3. 3. Dubenį uždenti maistine plėvele or perkelti į šaldytuvą marinuotis, geriausia per naktį.
  4. 4. Medinius iešmelius pamirkyti vandenyje apie 30 min ir tuomet suverti vištienos gabalėlius, kas antrą veriant vyšninį pomidoriuką.
  5. 5. Orkaitė įkaitinti iki 180 C temperatūros ir kepti apie 30 min. Kepimo laikas priklauso nuo gabalėlių dydžio. Kepant stebėti, svarbu neperkepti vištienos, nes bus sausa.
Suvožtinis su kepta vištiena ir mocarela
(1)
Vištienos karis (chicken curry) su kokoso pienu, patiektas su ryžiais
(2)