Skaniausia apelsininė vištiena

2020-04-03 Autorius San-Zar virtuviniai eksperimentai

Skaniausia apelsininė vištiena
Šią apelsininę vištieną gaminau jau daug kartų ir ji visada gaunasi tokia pat skani. :)

Ingredientai

    Vištienai:
    • vištienos krūtinėlės be odos: 4 (supjaustome kubeliais)
    • miltai: 1 stiklinės
    • kiaušiniai: 1 (lengvai išpalakame)
    • druska: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
    • pipirai
    • aliejus (kepimui)
    Apelsinų padažui:
    • vanduo: 1 stiklinės (+ ketvirtadalio stiklinės krakmolui ištirpinti)
    • apelsino sultys: iš 1 vnt.
    • citrinos sultys: iš 0,5 vnt.
    • ryžių actas: trečdalio stiklinės
    • sojų padažas: 2,5 šaukšto
    • tarkuota apelsino žievelė: 2 šaukštų
    • rudas cukrus: 1 stiklinės
    • malta imbiero šaknis: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • česnakas: 3 skiltelių (susmulkintos)
    • krakmolas: 1,5 šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia sumaišome tarpusavyje miltus, druską ir pipirus.
  2. 2. Pamirkome vištieną kiaušinių mišinyje ir apvoliojame miltuose.
  3. 3. Įkaitiname keptuvėje aliejų ir sudedame vištieną. Kepimo laikas priklausys nuo vištienos kubelių dydžio.
  4. 4. Per tą laiką, kol vištiena kepa, pasiruošiame padažą.
  5. 5. Dideliame puode sumaišome vandenį, citrinos sultis, apelsinų sultis, ryžių actą ir sojos padažą.
  6. 6. Paverdame mišinį ant vidutinio karščio keletą minučių.
  7. 7. Sudedame rudąjį cukrų, apelsino žievelę, imbierą ir česnaką. Viską užviriname.
  8. 8. Mažame inde sumaišome krakmolą su ketvirtadaliu stiklinės vandens ir gerai išmaišome.
  9. 9. Lėtai maišydami krakmolo mišinį supilame į padažą, maišome kol jis sutirštės.
  10. 10. Galiausiai užpilame padažu išvirtą vištieną, patiekiame ir skanaujame!
  11. 11. Rekomendacija: Daugiau vištienos receptų rasite: Vištienos receptai.
Vienos keptuvės patiekalas: vištiena su saldžiąja bulve ir cukinija
(2)
Vištienos kepenėlės troškintos su obuoliais
(7)
Fettuccine makaronai su vištiena ir baltu padažu
(16)
Kijevo kotletai iš faršo
(1)