Vištienos iešmeliai su ryžiais

2025-03-01 Autorius oSkanu.lt

Vištienos iešmeliai su ryžiais
Vištiena man labai patinka, nes ji yra universali ir greitai pagaminama. Su ja galima sumąstyti įvairiausių dalykų, kurie ypač patinka vaikams. Na, o šiandien pietums paruošiau vištienos iešmelius su ryžiais. 

Galimos ingredientų alternatyvos 

Vištienos krūtinėlę galima pakeisti vištienos šlaunelių mėsa arba kalakutiena. Vietoje sojos padažo tinka naudoti tamari padažą (jis yra be glitimo) arba teriyaki padažą, kuris suteiks saldesnį skonį. Kukurūzų krakmolą galima pakeisti bulvių krakmolu arba kviečių miltais, nors tekstūra šiek tiek skirsis. Ryžiams galite naudoti ne tik baltus, bet ir ruduosius ar basmati ryžius, kurie suteiks patiekalui kitokį aromatą. Šaldytus žirnelius galima pakeisti šviežiais žirneliais, šparaginėmis pupelėmis arba kukurūzais. 

Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder


Patiekalo gaminimo patarimai
 

Geriausi vištienos iešmeliai gaunami, kai mėsa prieš kepimą marinuojama ilgiau – idealiai palikite ją marinuotis per naktį šaldytuve. Kad vištiena būtų sultingesnė, stenkitės ją kepti greitai aukštoje temperatūroje, taip išsaugodami sultis viduje. Ryžius galite virti ne vandenyje, o daržovių sultinyje, taip jie įgaus daugiau skonio. Jei naudojate medinius iešmelius, prieš naudojimą pamerkite juos į vandenį bent 30 minučių, kad jie nesudegtų kepimo metu. Norėdami sukurti vizualiai patrauklų patiekalą, iešmelių gale galite sumauti spalvingų paprikų gabalėlius arba vyšninius pomidorus. 

Ingredientai

    • vištienos krūtinėlė: 700 gramų
    • sojos padažas: 3 valgomųjų šaukštų
    • rūkytos paprikos: 1 arbatinio šaukštelio
    • česnakas: 1 skiltelės
    • grūdėtos garstyčios: 1 arbatinio šaukštelio
    • citrinos sultys: iš 0,5 vieneto
    • kukurūzų krakmolas: 3 valgomųjų šaukštų (apvolioti)
    • aliejus: kepimui pagal poreikį
    Ryžiams:
    • ryžiai: 150 gramų
    • morkos: 2 
    • šaldyti žirneliai: 100 gramų
    • druska: žiupsnio
    • aliejus: šlakelio
    • sojos padažas: apšlakstyti ryžiams, pagal poreikį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Vištienos krūtinėlę supjaustykite plonomis juostelėmis.
  2. 2. Česnaką pasmulkinkite. Jį sumaišykite su garstyčiomis, sojų padažu, rūkytos paprikos milteliais.
  3. 3. Sudėkite vištienos juosteles į marinatą ir palikite bent pusvalandį pasimarinuoti.
  4. 4. Į prikaistuvį supilkite aliejų ir gerai įkaitinkite.
  5. 5. Vištieną apšlakstykite citrinos sultimis. Apvoliokite kukurūzų krakmole.
  6. 6. Sunerkite vištienos juosteles ant iešmelių.
  7. 7. Dėkite į įkaitintą aliejų ir kepkite, kol vištiena gražiai apskrus ir iškeps.
  8. 8. Ryžius suberkite į pasūdytą vandenį ir virkite maždaug 10 minučių.
  9. 9. Morkas nulupkite ir supjaustykite kubeliais.
  10. 10. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Suberkite morkas ir pakepinkite, kol jos šiek tiek suminkštės.
  11. 11. Suberkite žirnelius. Pakaitinkite kelias minutes.
  12. 12. Tada sudėkite virtus ryžius, gerai išmaišykite. Pakepinkite dar šiek tiek.
  13. 13. Į lėkštes dėkite ryžius su daržovėmis, apšlakstykite sojos padažu ir šalia patiekite vištienos iešmelius.

Atsakinėjama į Komentarą

Baklažanų suktinukai su vištiena
(1)
Vištienos juostelės tešloje su krakmolu
(4)