Vištiena man labai patinka, nes ji yra universali ir greitai pagaminama. Su ja galima sumąstyti įvairiausių dalykų, kurie ypač patinka vaikams. Na, o šiandien pietums paruošiau vištienos iešmelius su ryžiais.
Galimos ingredientų alternatyvos
Vištienos krūtinėlę galima pakeisti
vištienos šlaunelių mėsa arba kalakutiena. Vietoje sojos padažo tinka naudoti tamari padažą (jis yra be glitimo) arba teriyaki padažą, kuris suteiks saldesnį skonį. Kukurūzų krakmolą galima pakeisti bulvių krakmolu arba kviečių miltais, nors tekstūra šiek tiek skirsis. Ryžiams galite naudoti ne tik baltus, bet ir ruduosius ar
basmati ryžius, kurie suteiks patiekalui kitokį aromatą. Šaldytus žirnelius galima pakeisti šviežiais žirneliais,
šparaginėmis pupelėmis arba kukurūzais.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Geriausi vištienos iešmeliai gaunami, kai mėsa prieš kepimą marinuojama ilgiau – idealiai palikite ją marinuotis per naktį šaldytuve. Kad vištiena būtų sultingesnė, stenkitės ją kepti greitai aukštoje temperatūroje, taip išsaugodami sultis viduje. Ryžius galite virti ne vandenyje, o
daržovių sultinyje, taip jie įgaus daugiau skonio. Jei naudojate medinius iešmelius, prieš naudojimą pamerkite juos į vandenį bent 30 minučių, kad jie nesudegtų kepimo metu. Norėdami sukurti vizualiai patrauklų patiekalą, iešmelių gale galite sumauti spalvingų paprikų gabalėlius arba vyšninius pomidorus.
Atsakinėjama į Komentarą