Užkandis: Salotų laiveliai su vištiena ir vynuogėmis

2019-07-06 Autorius Rasos virtuvės užrašai

Užkandis: Salotų laiveliai su vištiena ir vynuogėmis
Labai skanus ir gaivus užkandis idealiai tinkantis vasarai ir ne tik. Tiesiog imi į rankas salotos laivelį ir ragauji!

Ingredientai

    • virta vištienos krūtinėlė: 250 gramų
    • salierų stiebai: 70 gramų (2 stiebų)
    • besėklės raudonosios vynuogės: 170 gramų
    • migdolų plokštelės: 30 gramų
    • salotų lapeliai
    Padažui:
    • graikiškas jogurtas: 100 gramų
    • "Dijon" garstyčios: 1 valgomojo šaukšto (arba kitokios geltonosios garstyčios)
    • česnako milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • druska
    • pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių išverdame vištieną pasūdytame vandenyje (verdame, nuo vandens užvirimo, maždaug 15-20 minučių), atvėsiname bei suplėšome dviem šakutėmis.
  2. 2. Tuomet sumaišome jogurtą, garstyčias, česnako miltelius, maltus pipirus bei druską.
  3. 3. Tada į dubenį sudedame vištieną, perpus perpjautas vynuoges, supjaustytus salierus, migdolų plokšteles bei padažą, viską gerai išmaišome.
  4. 4. Po to salotų lapus kruopščiai nuplauname bei nusausiname, Į lapų laivelius sudedame vištienos įdarą. Patiekiame ir skanaujame!
  5. 5. Rekomendacija: Daugiau vištienos receptų rasite: Vištienos receptai.
Užkandis: Salotų laiveliai su vištiena ir vynuogėmis
Užkandis: Salotų laiveliai su vištiena ir vynuogėmis
Recepto autorius Rasos virtuvės užrašai
Pica su ananasais ir krevetėmis
(2)
Vištienos juostelės tešloje su krakmolu
(4)
Įdarytos tortilijos su kumpiu, sūriu ir daržovėmis
(5)
Lavašo suktinukai su lašiša
(6)