Keptuvėje kepti kalmarai alaus tešloje

Autorius apie receptą

Labai skanus būdas paruošti kalmarus, nuostabioje alaus tešloje. Šis užkandis ypatingai tinka prie šalto alaus bokalo (nealkoholinio žinoma). Nors kalmarų žiedus esu gaminusi ne vieną kartą, bet vyro teigimu, ši tešla yra pati geriausia. Jei kada klausiu kaip juos paruošti, tai visada kartoja, kad tik šviesaus alaus tešloje, nes kitos savo skoniui šiai tikrai neprilygsta. O kadangi jis yra tikras užkandžių prie alaus ekspertas, tai su jo žodžiais ginčytis negaliu. Tad mėginkite pasigaminti šitaip ir Jūs!

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Kalmarus galite keisti krevetėmis arba baltos žuvies gabalėliais, pavyzdžiui, menke ar tilapija.
  • Vietoje šviesaus alaus galima naudoti gazuotą mineralinį vandenį – jis taip pat suteiks purumo tešlai.
  • Kiaušinių baltymus galima pakeisti vienu nedideliu sveiku kiaušiniu, tačiau traškumo efektas bus šiek tiek mažesnis.
  • Miltų alternatyva – ryžių miltai arba kukurūzų krakmolas, jei siekiate be gliuteno varianto.
  • Citrinos sultis galima keisti laimo sultimis ar šlakeliu obuolių acto.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Kalmarus virkite tik trumpai – ilgas virimas juos padaro guminiais.
  • Norėdami intensyvesnio skonio, prieš kepdami pamarinuokite kalmarus su prieskoniais ir citrinos sultimis 10 minučių.
  • Alaus tešlą palikite pabrinkti bent pusvalandžiui – taip miltai išbrinks ir geriau apgaubs žiedus.
  • Baltymus plakite iki standžių putų ir įmaišykite atsargiai, kad išlaikytumėte purumą.
  • Kepkite mažomis porcijomis – jei keptuvėje bus per daug kalmarų, jie neapskrus tolygiai.
  • Iškeptus kalmarus dėkite ant popierinių rankšluosčių – taip pašalinsite perteklinius riebalus.

Ingredientai

    • kalmarų: 400 gramų
    • šviesaus alaus: 150 mililitrų
    • kiaušinių baltymų: 2
    • miltų: 150 gramų
    • citrinos sulčių: 3 valgomųjų šaukštų
    • druskos: žiupsnelio
    • aliejaus (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia sudedame kalmarus į verdantį vandenį ir verdame maždaug 5 minutes.
  2. 2. Tada nusunkiame, perpilame šaltu vandeniu ir supjaustome žiedais.
  3. 3. Apšlakstome citrinos sultimis.
  4. 4. Tuomet alų, miltus ir žiupsnelį druskos išplakame bei paliekame maždaug pusvalandį pabrinkti.
  5. 5. Standžiai išplakame kiaušinių baltymus ir įmaišome į alaus tešlą.
  6. 6. Įkaitiname aliejų.
  7. 7. Kalmarų žiedus apvoliojame tešloje ir kepame kol gražiai pagelsta.
  8. 8. Iškeptus sudedame ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų nereikalingas riebalų perteklius. Lepinamės!

Atsiliepimai