Keptuvėje kepti kalmarai alaus tešloje

2023-12-29 Autorius Enrikos receptai

Keptuvėje kepti kalmarai alaus tešloje
Labai skanus būdas paruošti kalmarus, nuostabioje alaus tešloje. Šis užkandis ypatingai tinka prie šalto alaus bokalo (nealkoholinio žinoma). Nors kalmarų žiedus esu gaminusi ne vieną kartą, bet vyro teigimu, ši tešla yra pati geriausia. Jei kada klausiu kaip juos paruošti, tai visada kartoja, kad tik šviesaus alaus tešloje, nes kitos savo skoniui šiai tikrai neprilygsta. O kadangi jis yra tikras užkandžių prie alaus ekspertas, tai su jo žodžiais ginčytis negaliu. Tad mėginkite pasigaminti šitaip ir Jūs! 

Ingredientai

    • kalmarų: 400 gramų
    • šviesaus alaus: 150 mililitrų
    • kiaušinių baltymų: 2
    • miltų: 150 gramų
    • citrinos sulčių: 3 valgomųjų šaukštų
    • druskos: žiupsnelio
    • aliejaus (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia sudedame kalmarus į verdantį vandenį ir verdame maždaug 5 minutes.
  2. 2. Tada nusunkiame, perpilame šaltu vandeniu ir supjaustome žiedais.
  3. 3. Apšlakstome citrinos sultimis.
  4. 4. Tuomet alų, miltus ir žiupsnelį druskos išplakame bei paliekame maždaug pusvalandį pabrinkti.
  5. 5. Standžiai išplakame kiaušinių baltymus ir įmaišome į alaus tešlą.
  6. 6. Įkaitiname aliejų.
  7. 7. Kalmarų žiedus apvoliojame tešloje ir kepame kol gražiai pagelsta.
  8. 8. Iškeptus sudedame ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų nereikalingas riebalų perteklius. Lepinamės!

Atsakinėjama į Komentarą

Užkandžiai išvykai
(1)