Traškūs avinžirniai, apvirti ir iškepti orkaitėje

2025-02-22 Autorius oSkanu.lt

Traškūs avinžirniai, apvirti ir iškepti orkaitėje
Šį kartą noriu su Jumis pasidalinti orkaitėje keptų avinžirnių receptu, kurį jau spėjo išgirti visi mano draugai. Tai gali būti nuostabus užkandis prie šalto alaus bokalo, tik sveikesnis, nei mes esame įpratę. Taip pat tai gali būti ir fantastiškas užkandis tiesiog žiūrint filmą ar mėgstamą serialą. Pamėginkite tokį paruošimo būdą, kai iš pradžių avinžirniai yra apverdami ir tik po to kepami. Skonis tobulas ir niekada nenuviliantis. Pamatysite! :) 

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Vietoje įprasto aliejaus galima naudoti kokosų arba avokado aliejų.
  • Prieskonius galima rinktis pagal skonį - tinka ir itališki žolelių mišiniai, paprika, karis.
  • Vietoj šviežių petražolių galima naudoti džiovintas.
  • Druską galima pakeisti jūros druska arba himalajų druska.


Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Avinžirnius būtina gerai nusausinti po virimo, kad jie taptų traškūs
  • Orkaitę įkaitinkite iš anksto iki 200°C
  • Kepimo metu avinžirnius reikia reguliariai pamaišyti, kad jie tolygiai apskrustų
  • Prieskonius geriausia dėti po kepimo, kol avinžirniai dar karšti

Kalorijos
 
  • Bendras kalorijų kiekis: 840 kcal
  • Vienos porcijos (100g): 210 kcal

Ingredientai

    • Avinžirniai: 400g (sausų)
    • Aliejus: 3 šaukštai
    • Druska: 1 arbatinis šaukštelis
    Prieskoniai:
    • Petražolės: 2 šaukštai (šviežių)
    • Džiovinti česnakai: 1 arbatinis šaukštelis
    • Čili pipirai: 1/2 arbatinio šaukštelio
    • Rozmarinas: 1 arbatinis šaukštelis
    • Bazilikas: 1 arbatinis šaukštelis
    • Kuminas: 1/2 arbatinio šaukštelio
    • Juodieji pipirai: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje per naktį vandenyje išbrinkusius avinžirnius maždaug 20 minučių virkite ant stiprios ugnies – išvirę jie taps ganėtinai minkšti, tačiau nesutežę ir birūs.
  2. 2. Tuomet išvirtus avinžirnius nusausinkite (nes būdami drėgni jie ne iškeps, o tik išsitroškins) bei suberkite į kepimo skardą.
  3. 3. Tada gausiai apšlakstykite aliejumi, apibarstykite druska bei prieskoniais (saikingai naudojame pipirus, tačiau petražolės nepagailime).
  4. 4. Po to viską išmaišykite bei kepkite jau įkaitusioje orkaitėje maždaug 30-40 minučių, vis pamaišydamos arba pakratydamos skardą. Iškepę avinžirniai bus dailiai rusvi - jų išorė traški, o vidus minkštas. (Rekomenduojame jau po 20 minučių pradėti ragauti, ar jie dar nėra iškepę).
  5. 5. Santrauka: Šis traškių avinžirnių receptas - tai puikus būdas pasiruošti sveiką ir maistingą užkandį. Nors paruošimas reikalauja šiek tiek laiko ir kantrybės, rezultatas tikrai nenuvils. Tinkamai paruošti avinžirniai bus traškūs iš išorės ir minkšti viduje, pasižymės sodrių prieskonių deriniu ir taps puikia alternatyva tradiciniams užkandžiams. Patiekalą galima laikyti sandariame inde kambario temperatūroje iki 3 dienų, nors geriausias skonis būna iš karto po paruošimo.

Laura

Naudingas
(0)
Pats geriausias avinžirnių receptas. Kitaip neberuošiu!
Atsakyti

Atsakinėjama į Komentarą

Glazūruotos - orkaitėje keptos kiaulių ausys su žirniais
(4)
Vyriškas gimtadienio tortas
(2)