Tokios gruzdintos mocarelos sūrio lazdelės su džiūvėsėliais - tai nuostabus užkandis, kuris gali būti valgomas tiek šiltas, tiek jau atvėsęs. Aš šį receptą nusižiūrėjau vienoje Beatos knygoje, nuo to laiko būtent šitaip ir gaminu. Jeigu kas dar nemėginote šitaip pasigaminti, tai labai rekomenduoju tai padaryti jau artimiausiu metu, nes skonis tikrai labai puikus!
Galimos ingredientų alternatyvos
Nors tradiciškai šiam receptui naudojamas mocarelos sūris, galite eksperimentuoti su įvairiais sūrių variantais. Puikiai tinka
halumio sūris, kuris išlieka standus kepant ir nesiskirsto. Taip pat galima išbandyti
camambert ar
brie sūrį, kuris suteiks lazdelėms išskirtinio kremiškumo. Džiūvėsėlius galima pakeisti maltais riešutais, pavyzdžiui, migdolais ar lazdyno riešutais, kurie suteiks papildomą skonį. Jei norite aštresnio skonio, į kiaušinių plakinį galite įdėti ne tik juodųjų pipirų, bet ir aitriųjų paprikų dribsnių ar česnako miltelių.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Norint pasiekti geriausią rezultatą, sūrį prieš pjaustant rekomenduojama palaikyti šaldytuve, kad būtų kietesnis ir lengviau pjaustomas. Pjaustykite vienodo dydžio lazdelėmis, kad kepimo laikas būtų vienodas. Prieš apvoliojant sūrį kiaušiniuose, galite jį lengvai apibarstyti miltais - tai padės kiaušiniui geriau prilipti. Kepant stebėkite temperatūrą - per karštas aliejus gali sudeginti džiūvėsėlius, o vidus liks neištirpęs. Geriausiai kepti vidutinio karštumo aliejuje, kad sūris spėtų ištirpti, o džiūvėsėliai tolygiai apskrustų.
Atsakinėjama į Komentarą