Gruzdintos mocarelos sūrio lazdelės su džiūvėsėliais pagal Beatą

2025-03-10 Autorius oSkanu.lt

Gruzdintos mocarelos sūrio lazdelės su džiūvėsėliais pagal Beatą
Tokios gruzdintos mocarelos sūrio lazdelės su džiūvėsėliais - tai nuostabus užkandis, kuris gali būti valgomas tiek šiltas, tiek jau atvėsęs. Aš šį receptą nusižiūrėjau vienoje Beatos knygoje, nuo to laiko būtent šitaip ir gaminu. Jeigu kas dar nemėginote šitaip pasigaminti, tai labai rekomenduoju tai padaryti jau artimiausiu metu, nes skonis tikrai labai puikus! 

Galimos ingredientų alternatyvos 

Nors tradiciškai šiam receptui naudojamas mocarelos sūris, galite eksperimentuoti su įvairiais sūrių variantais. Puikiai tinka halumio sūris, kuris išlieka standus kepant ir nesiskirsto. Taip pat galima išbandyti camambert ar brie sūrį, kuris suteiks lazdelėms išskirtinio kremiškumo. Džiūvėsėlius galima pakeisti maltais riešutais, pavyzdžiui, migdolais ar lazdyno riešutais, kurie suteiks papildomą skonį. Jei norite aštresnio skonio, į kiaušinių plakinį galite įdėti ne tik juodųjų pipirų, bet ir aitriųjų paprikų dribsnių ar česnako miltelių. 

Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder


Patiekalo gaminimo patarimai
 

Norint pasiekti geriausią rezultatą, sūrį prieš pjaustant rekomenduojama palaikyti šaldytuve, kad būtų kietesnis ir lengviau pjaustomas. Pjaustykite vienodo dydžio lazdelėmis, kad kepimo laikas būtų vienodas. Prieš apvoliojant sūrį kiaušiniuose, galite jį lengvai apibarstyti miltais - tai padės kiaušiniui geriau prilipti. Kepant stebėkite temperatūrą - per karštas aliejus gali sudeginti džiūvėsėlius, o vidus liks neištirpęs. Geriausiai kepti vidutinio karštumo aliejuje, kad sūris spėtų ištirpti, o džiūvėsėliai tolygiai apskrustų. 

Ingredientai

    • mocarelos sūris: 200 gramų (galima pakeisti kitu)
    • kiaušiniai: 2
    • džiūvėsėliai: apvoliojimui
    • malti juodieji pipirai
    • augalinis aliejus: kepimui

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje sūrį supjaustykite juostelėmis.
  2. 2. Kiaušinius išplakite bei paskaninkite pipirais.
  3. 3. Sūrio juosteles merkite į kiaušinio plakinį bei apvoliojame džiūvėsėliuose. Tai kartokite po du kartus.
  4. 4. Tuomet sūrio lazdelės yra kepamos keptuvėje įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda.
  5. 5. Tiekiamos kaip gardus užkandis prie alaus ar vyno. Šalia taip pat tinka įvairūs padažai. Skanaus!
Gruzdintos mocarelos sūrio lazdelės su džiūvėsėliais pagal Beatą

Atsakinėjama į Komentarą

Užkandėlės su širdelėmis
(3)
Karamelizuotų svogūnų pyragas - pica
(1)
Virtas veršio liežuvis
(3)