Tai nuostabus užkandis vakarojant su draugais prie taurės vyno, idealiai tinka žiūrint TV. Taip pat pamirkyti į jį daržoves, ryte valgant pusryčius užsitepti ant
skrebučio. Na arba vartokite pagal savo fantaziją!
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje virtų avinžirnių galima naudoti konservuotus, prieš tai juos gerai nuplovus po tekančiu vandeniu.
- Burokėlių miltelius galima pakeisti ne tik burokėlių sultimis, bet ir vienu mažu virtu burokėliu arba keptu burokėliu, kuris suteiks daugiau saldumo.
- Alyvuogių aliejų galima pakeisti avokadų aliejumi arba kanapių aliejumi, jeigu norite kitokio skonio niuanso.
- Tahini padažą galima pasigaminti namuose iš skrudintų sezamo sėklų arba pakeisti žemės riešutų sviestu (tačiau tuomet skonis bus kiek kitoks).
- Šviežią česnaką galima pakeisti keptu česnaku, kuris suteiks švelnesnį, saldžiarūgštį skonį.
- Vietoje jūros druskos tinka ir Himalajų rožinė druska.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Jei naudojate sausus avinžirnius, juos reikia mirkyti per naktį, o paskui virti apie 1-1,5 valandos, kol suminkštės.
- Kad humusas būtų ypač kreminės konsistencijos, virtus avinžirnius galite nulupti – tai šiek tiek užtruks, bet rezultatas tikrai to vertas.
- Jei norite intensyvesnės rožinės spalvos, galite padidinti burokėlių miltelių kiekį arba naudoti daugiau burokėlių sulčių.
- Humusą rekomenduojama laikyti šaldytuve sandariame inde iki 5 dienų.
- Prieš patiekimą, humusą galima papuošti ne tik sezamo sėklomis, bet ir šviežiomis petražolėmis, krapais, malta paprika ar užlašinti dar šiek tiek alyvuogių aliejaus.