Vaikystėje tokios išvaizdos varškinius virtinukus su visa šeima mes vadindavome "abriedukais". Mama iki šios dienos tik šitaip ir vadina. Man kažkas iš aplinkinių galiausiai įskiepijo pavadinimą "ežiukai", o kaip jie iš tikrųjų turi vadintis - nežinau. Mano mama gamindavo juos tik iš miltų, kiti juos iš miltų ir varškės. O man "susišvietė" pagamint su varške ir be glitimo. Ir turiu pasakyti - tikrai labai patiko. Tad dalinuosi labai geru receptu ir su Jumis visais. Pažadu, kad patiks. Imamės gamybos!
Galimos ingredientų alternatyvos
- Varškę (180 g) galima pakeisti ricotta sūriu arba smulkintu tofu, jei norite veganiškos versijos.
- Vietoje kiaušinių galima naudoti linų sėklų košelę (1 valgomasis šaukštas linų sėklų sumaišytų su 3 valgomaisiais šaukštais vandens viename kiaušiniui).
- Miltus be glitimo galima pakeisti grikių, ryžių arba kokosų miltais, tačiau reikėtų atitinkamai koreguoti skysčio kiekį.
- Bulvių krakmolą galima pakeisti kukurūzų krakmolu arba tapijokos krakmolu.
- Ciberžolės vietoje galima naudoti šafraną arba morką dėl gelsvos spalvos, arba visai praleisti šį ingredientą.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Kad abriedukai būtų purūs ir minkšti, stenkitės tešlos per daug neišminkyti. Pakanka sumaišyti ingredientus iki vientisos masės.
- Verdant abriedukus, puodelį šalto vandens įpilkite į verdantį vandenį prieš sudėdami virtinukus – tai padės jiems išlaikyti formą ir neprilipti prie puodo dugno.
- Jei tešla per daug lipni, galite šiek tiek padidinti miltų kiekį arba padėti tešlą į šaldytuvą 15-20 minučių, kad ji taptų tvirtesnė ir lengviau formuojama.
- Patiekimui, be grietinės ir sviesto, puikiai tiks medaus ir graikinių riešutų padažas arba rūgštesnė uogienė, kuri subalansuos saldžią varškę.
Raimonda
Atsakyti
Angele
Greta
Atsakyti
Kornelija
Atsakyti
Nijole
Atsakyti