Miltiniai abriedukai su varške

2025-03-26 Autorius oSkanu.lt

Miltiniai abriedukai su varške
Vaikystėje tokios išvaizdos varškinius virtinukus su visa šeima mes vadindavome "abriedukais". Mama iki šios dienos tik šitaip ir vadina. Man kažkas iš aplinkinių galiausiai įskiepijo pavadinimą "ežiukai", o kaip jie iš tikrųjų turi vadintis - nežinau. Mano mama gamindavo juos tik iš miltų, kiti juos iš miltų ir varškės. O man "susišvietė" pagamint su varške ir be glitimo. Ir turiu pasakyti - tikrai labai patiko. Tad dalinuosi labai geru receptu ir su Jumis visais. Pažadu, kad patiks. Imamės gamybos! 

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Varškę (180 g) galima pakeisti ricotta sūriu arba smulkintu tofu, jei norite veganiškos versijos. 
  • Vietoje kiaušinių galima naudoti linų sėklų košelę (1 valgomasis šaukštas linų sėklų sumaišytų su 3 valgomaisiais šaukštais vandens viename kiaušiniui). 
  • Miltus be glitimo galima pakeisti grikių, ryžių arba kokosų miltais, tačiau reikėtų atitinkamai koreguoti skysčio kiekį. 
  • Bulvių krakmolą galima pakeisti kukurūzų krakmolu arba tapijokos krakmolu. 
  • Ciberžolės vietoje galima naudoti šafraną arba morką dėl gelsvos spalvos, arba visai praleisti šį ingredientą. 

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai
 

  • Kad abriedukai būtų purūs ir minkšti, stenkitės tešlos per daug neišminkyti. Pakanka sumaišyti ingredientus iki vientisos masės. 
  • Verdant abriedukus, puodelį šalto vandens įpilkite į verdantį vandenį prieš sudėdami virtinukus – tai padės jiems išlaikyti formą ir neprilipti prie puodo dugno. 
  • Jei tešla per daug lipni, galite šiek tiek padidinti miltų kiekį arba padėti tešlą į šaldytuvą 15-20 minučių, kad ji taptų tvirtesnė ir lengviau formuojama. 
  • Patiekimui, be grietinės ir sviesto, puikiai tiks medaus ir graikinių riešutų padažas arba rūgštesnė uogienė, kuri subalansuos saldžią varškę. 

Ingredientai

    • varškė: 180 gramų
    • kiaušiniai: 2
    • miltai be glitimo: 150 gramų
    • bulvių krakmolas: 50 gramų
    • druska: 3 gramų (+ šiek tiek virimui)
    • ciberžolė: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia į dubenį dedame varškę, beriame miltus, bulvių krakmolą, įmušame kiaušinius, beriame druską, ciberžolę (skonio nesijaučia, tik spalva taps gražiai gelsva). Suminkome iki vientisos masės.
  2. 2. Tada imame gabaliuką paruoštos masės ir suformuojame mažą rutuliuką, po to švelniai perbraukiame per vidinę burokinės tarkos pusę, kad gautųsi spygliukai. Kadangi tešla lipni, rankas tenka nusiplauti kelis kartus.
  3. 3. Į puodą pilame vandenį, beriame druską ir užverdame.
  4. 4. Tada paruoštus "abriedukus" dedame į verdantį vandenį ir verdame iki kol iškils, tuomet dar paverdame maždaug 18 minučių.
  5. 5. Labai skanu patiekti su sviestu bei grietine, baravykų ar šoninės padažai irgi labai tiktų. Skanaus!
Miltiniai abriedukai su varške

Raimonda

Pats skaniausias patiekalas iš vaikystės. Einu gaminti!
Atsakyti

Angele

Tikrai labai skanu❤️

Greta

Mūsų krašte birbiziukai👌
Atsakyti

Kornelija

Pavirus 18min. puode liks tik košė .Nerasite nei vieno abrieduko.
Atsakyti

Nijole

Mes juos vadindavome ežiukas, labai skanus ir mėgstamiausias vaikystės patiekalas, valgydavome įvairiai ir su sviestu ir grietine arba su spirgučiais.
Atsakyti
Cepelinai su varške ir mėta
(1)