Dėl varškės šie bulviniai blynai tapo tokie skanūs ir traškūs, kad nuo šiol bulvinius blynus gaminsiu tik šitaip!
Bulviniai blynai su varške – tai gardus ir sotus patiekalas, kuris patiks visai šeimai. Šie blynai pagaminti iš tarkuotų bulvių, kurios sumaišytos su šviežia varške, suteikiančia papildomo švelnumo ir kremiškumo. Varškė ne tik praturtina blynus baltymais, bet ir suteikia jiems subtilų, šiek tiek rūgštų skonį, kuris puikiai dera su bulvėmis. Kepant ant keptuvės, blynai įgauna auksinę, traškią plutelę, o viduje išlieka minkšti ir purūs.
Galimos ingredientų alternatyvos
Nors tradiciniame recepte naudojama klasikinė varškė, galite eksperimentuoti su įvairiais varškės tipais: nuo liesos (0,5%) iki riebesnės (9%) varškės, priklausomai nuo jūsų skonio ir mitybos poreikių. Vietoje įprastų kvietinių miltų galima naudoti pilno grūdo kvietinius miltus, avižinius miltus arba net kukurūzų miltus, kurie suteiks kitokį poskonį. Svogūnų mėgėjai gali naudoti raudonuosius svogūnus vietoj įprastų, o kas mėgsta aštresnius skonius – pridėti šiek tiek smulkintų česnakų. Aliejų kepimui galima pasirinkti pagal savo skonį – tinka ir saulėgrąžų, ir alyvuogių, ir kokosų aliejus.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Norint, kad blynai būtų itin traškūs, svarbu gerai nusausinti tarkuotas bulves – galite jas sudėti į švarią virtuvinę šluostę ir išspausti perteklinį skystį. Kepkite blynus vidutinio karščio keptuvėje – per karšta keptuvė gali sudeginti išorę, o vidus liks žalias. Nedarykite blynų per storų – ploni blynai iškeps tolygiau ir bus traškesni. Jei norite, kad blynai būtų dar puresni, galite atskirti kiaušinio baltymus nuo trynių, baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į tešlą pačioje pabaigoje.
Lina
Atsakyti
Gita
Atsakyti
Dale
Atsakyti
Vincas Rudžinskas
Atsakyti
Rasa
Mute
Janina Adomaitienė
Laima
Atsakyti
O
Atsakyti
Roma
Atsakyti
Nijolė geras ir idomus receptass.
Atsakyti
Nijolė geras ir idomus receptass.
Atsakyti
Elena
Atsakyti
EMILIJA
Atsakyti
O
Atsakyti
Ingrida
Atsakyti
Danutė
Atsakyti
Rammus