Virtos bulvės su voveraičių padažu

Autorius apie receptą

Šiandien noriu parodyti Jums patiekalą, kurį išmokau gaminti iš savo močiutės ir kurį visada gaminu, kai tik turiu voveraičių. Tokios virtos bulvės ir voveraičių padažas su grietinėle man yra be galo skanu. Drąsiai galiu pasakyti, kad patinka ne tik man, bet ir visai mano šeimai. Dėl paskutinių kąsnių net susipykstame, kam jie atiteks. Tad imkite šį receptą ir lepinkitės paprastai pagaminu, bet tobulu patiekalu. :) 

Ingredientai

    • voveraitės: 500 gramų
    • sviestas: 75 gramų
    • miltai: 1 valgomojo šaukšto
    • svogūnai: 1
    • grietinėlė: 400 mililitrų
    • druska
    • pipirai
    • virtos bulvės (patiekimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių voveraites maždaug 5 minutes apkepame 50 gramų sviesto. Pagardiname pipirais.
  2. 2. Sudedame 25 gramuose sviesto apkeptą susmulkintą svogūną ir ant nedidelės kaitros troškiname dar maždaug 10 minučių.
  3. 3. Po to nupilame į puodelį voveraičių skystį.
  4. 4. Įmaišome į jį miltus bei supilame atgal į voveraites.
  5. 5. Išmaišome bei supilame grietinėlę.
  6. 6. Pagardiname druska bei užviriname.
  7. 7. Galiausiai patiekiame su virtomis bulvėmis ir skanaujame!

Atsiliepimai

Aldona

Tobuliau ir nebūna. Voveraites tai tikriausiai galėčiau valgyti kiekvienai vakarienei, super skanu. :D
Atsakyti
Makaronai su vištiena ir shiitake grybais
(1)
Česnakiniai grybai
(1)
Gnocchi su miško grybais, špinatais ir grietinėle
(1)