1. Iš pradžių svogūnus supjaustykite, morką sutarkuokite burokine tarka.
2. Į įkaitintą keptuvę dėkite gabaliuką sviesto ir pilkite truputį aliejaus, berkite svogūnus, truputį pakepusios berikite morkas. Įpilkite šlakelį vandens ir leiskite pasitroškinti kol daržovės bus beveik minkštos bei išgaruos visas vanduo.
3. Tuomet sudėkite šiek tiek pasmulkintus grybus, grietinę, berkite prieskonius bei druską ir truputį pakepusios, suverskite į dubenį.
4. Iš tešlai skirtų ingredientų užminkykite tešlą: Į dubenį berkite miltus, įpjaustykite kepinių margariną, tuomet rankomis iš miltų ir margarino padarykite trupinėlius.
5. Į juos muškite kiaušinį, berkite druską, cukrų, sodą sumaišykite su grietine, dėkite į tešlą ir gerai išminkykite.
6. Atsegamos formos dugną išklokite su kepimo popieriumi. Tešlą pakočiokite ir įdėjusios į formą, padarykite kraštelius.
7. Į kiek pravėsusį daržovių - grybų mišinį, muškite kiaušinius ir dėkite sutarkuotą fermentinį sūrį. Gerai išmaišykite.
8. Gautą įdarą sudėkite ant tešlos, išlyginkite ir dėkite į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę.
9. Kepkite maždaug 40 minučių. Iškepusį šiek tiek pravėsinkite, patiekite ir skanaukite!
10. Rekomendacija: Daugiau grybų pyragų receptų rasite: Grybų pyragai.
Atsakinėjama į Komentarą