Šviežių grybų troškinys su morkomis

2023-09-28 Autorius oSkanu.lt

Šviežių grybų troškinys su morkomis
Šiandien noriu su Jumis pasidalinti labai savo pamiltu grybų patiekalu, tai yra šviežių grybų troškiniu su daržovėmis. Pagaminimas tikrai nėra sudėtingas, pavyks pagaminti net virtuvės naujokui. Pamėginkite pasigaminti ir tikrai nenusivilsite šiuo fantastišku receptu. Einame gaminti jau dabar! :)

Ingredientai

    • švieži grybai: 500 gramų
    • sviestas: 50 gramų
    • aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
    • morkos: 1 (vid. dydžio)
    • česnakai: 1 skiltelės
    • svogūnų laiškai
    • prieskoniai
    • citrinos sultys: 1 valgomojo šaukšto
    Padažui:
    • sviestas: 1 valgomojo šaukšto
    • aliejus: 1 valgomojo šaukšto
    • miltai: 1 valgomojo šaukšto
    • vištienos sultinys: 200-250 mililitrų (galima iš kubelio)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje pagaminame padažą: į įkaitintą keptuvę pilame aliejų, dedame sviestą, palaukiame, kol sviestas išsilydys, nuolat maišydami po truputį beriame miltus.
  2. 2. Kai sutirštės, toliau nuolat maišant po truputį pilame karštą sultinį. Maišome, kol susidarys vientisa masė.
  3. 3. Tada grybus išverdame.
  4. 4. Į įkaitintą keptuvę pilame aliejų, dedame sviestą, palaukiame, kol sviestas išsilydys, sudedame grybus bei kelias minutes juos pakepiname.
  5. 5. Ant viršaus dedame sutarkuotas morkas (aš tarkavau su burokine tarka), dar pakepiname maždaug 2-3 minutes, paskui suberiame smulkiai supjaustytus svogūnų laiškus, vėl pakepiname maždaug 2-3 minutes.
  6. 6. Pabaigoje dedame smulkiai supjaustytą česnaką, beriame prieskonių (pipirų, druskos arba prieskonių mišinio), supilame citrinos sultis, viską dar patroškiname maždaug 2 minutes, užpilame padažu, viską gerai išmaišome.
  7. 7. Patiekiame ir skanaujame!
  8. 8. Pastebėjimas: Aliejus yra pilamas tam, kad nedegtų sviestas.
  9. 9. Rekomendacija: Daugiau grybų troškinių rasite: Grybų troškiniai.

Aldona

Be galo patiko. Nerealiai skanu. :)
Atsakyti
Antienos troškinys su rudaisiais pievagrybiais
(1)
Aštrus maltos mėsos troškinys arba čili troškinys
(4)
Troškinys: Avinžirniai ir vištiena kario padaže
(5)