Virto liežuvio troškinys su avinžirniais, paprikomis ir pomidorais

2025-04-03 Autorius oSkanu.lt

Virto liežuvio troškinys su avinžirniais, paprikomis ir pomidorais
Šis išskirtinis virto liežuvio troškinys su avinžirniais yra puikus būdas praturtinti savo virtuvės repertuarą. Patiekalas pasižymi sodriais skoniais, yra maistingas ir turtingas baltymais. Jautinoje liežuvio mėsa tampa ypač minkšta ir sultinga, o kartu su avinžirniais sudaro puikią baltymų kombinaciją. Trintų paprikų ir pomidorų padažas suteikia patiekalui švelnaus rūgštingumo ir sodraus skonio. Naminiai krienai tampa puikiu akcentu, suteikiančiu aštrų poskonį. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Vietoje jautienos liežuvio galima naudoti kiaulienos liežuvį.
  • Avinžirnius galima pakeisti baltomis pupelėmis arba lęšiais.
  • Šviežias paprikas galima pakeisti keptomis paprikomis iš stiklainio.
  • Šviežius pomidorus galima pakeisti pomidorų tyre arba konservuotais pomidorais.
  • Naminius krienus galima pakeisti parduotuvėje pirktais krienais.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Liežuvį rekomenduojama virti žemoje temperatūroje, kad mėsa taptų minkšta.
  • Prieš verdant, liežuvį būtina gerai nuplauti ir nulupti viršutinę plėvelę.
  • Avinžirnius geriausia išmirkyti per naktį, taip sutrumpės virimo laikas.
  • Paprikas galima kepti orkaitėje, taip jos įgaus sodresnį skonį.
  • Patiekalą galima užšaldyti porcijomis ir laikyti šaldiklyje iki 3 mėnesių.

Ingredientai

    • Jautienos liežuvis: 1 kg. 
    • Avinžirniai: 400 g. 
    • Raudonos paprikos: 3 vnt. 
    • Pomidorai: 4 vnt. 
    • Svogūnai: 2 vnt. 
    • Česnakai: 4 skiltelės. 
    • Naminiai krienai: 100 g. 
    • Lauro lapai: 2 vnt. 
    • Juodieji pipirai: 1 arbatinis šaukštelis. 
    • Kmynai: 1 arbatinis šaukštelis. 
    • Druska: pagal skonį. 
    • Aliejus kepimui: 3 valgomieji šaukštai. 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Jautienos liežuvį kruopščiai nuplauname ir nuvalome.
  2. 2. Į didelį puodą įdedame liežuvį, įberiame lauro lapus, pipirus, užpilame vandeniu ir verdame ant silpnos ugnies 2,5-3 valandas.
  3. 3. Išvirtą liežuvį atvėsiname ir supjaustome vidutinio dydžio kubeliais.
  4. 4. Avinžirnius nuplauname ir užmerkiame vandenyje 8-12 valandų.
  5. 5. Pamirkytus avinžirnius verdame pasūdytame vandenyje apie 40-50 minučių, kol suminkštės.
  6. 6. Supjaustome svogūnus kubeliais, česnakus susmulkiname.
  7. 7. Paprikas nuplauname, išvalome sėklas ir supjaustome stambiais gabalais.
  8. 8. Pomidorus nuplauname ir supjaustome ketvirčiais.
  9. 9. Didelėje keptuvėje įkaitiname aliejų ir apkepiname svogūnus iki skaidrumo.
  10. 10. Sudedame česnakus ir pakepame dar 1 minutę.
  11. 11. Įdedame paprikas ir pomidorus, įberiame kmynus, druską ir troškame 15-20 minučių.
  12. 12. Suminkštėjusias daržoves sutriname elektriniu trintuvu iki vientisos masės.
  13. 13. Į troškinį sudedame supjaustytą liežuvį ir virtus avinžirnius.
  14. 14. Viską kartu pašildome ir patiekiame su naminiais krienais.
Triušienos troškinys raudonajame vyne
(4)