Tai nėra toks jautienos troškinys, kuriam reiktų mažai ingredientų. Kad jis pavyktų skaniai, prireiks produktų visai nemažai, bet visi jie to verti. Man asmeniškai šis gaminimo būdas labai patinka. Mėsa gaunasi itin minkšta. Šis troškinys yra puikus pasirinkimas šventiniam stalui ar sekmadienio pietums, kai norisi kažko ypatingo, bet kartu ir pažįstamo. Ruošdami šį patiekalą, leiskite sau mėgautis procesu – tai ne tik kulinarinis nuotykis, bet ir proga sukurti nepamirštamą skonių simfoniją, kuri ilgai išliks artimųjų atmintyje. :)
Reklama
Galimos ingredientų alternatyvos
Jautiena be kaulo: galite naudoti mentės, kulninės, išpjovos ar kumpio dalį. Jei nesate jautienos mėgėjas, galite pakeisti kiauliena (sprandinės ar mentės dalimis) arba elniena, kuri suteiks patiekalui sodresnį, laukinį skonį.
Raudonasis vynas: jei neturite raudonojo vyno arba vengiate alkoholio, galite naudoti vynuogių sultis su šlakeliu balzaminio acto arba tiesiog padidinti sultinio kiekį.
Jautienos sultinys: tiks ir daržovių, ar vištienos sultinys, o jei naudojate kubelius, atminkite, kad juose jau yra druskos.
Bulvės: mažas bulves galite pakeisti vidutinio dydžio bulvėmis, supjaustytomis ketvirčiais, arba saldžiosiomis bulvėmis, kurios suteiks patiekalui subtilų saldumo atspalvį.
1. Iš pradžių orkaitę įkaitiname iki 170 laipsnių temperatūros.
2. Tuomet jautieną supjaustome maždaug vieno kąsnio dydžio gabaliukais.
3. Įtriname gabaliukus druska bei pipirais. Svogūnus, morkas bei bulves nulupame. Bulves perpjauname pusiau, morkas bei svogūnus supjaustome gabaliukais, česnakus smulkiai sukapojame.
4. Tada troškintuve užkaitiname aliejų.
5. Suberiame mėsą bei kepame vis pamaišydamos, kol dailiai apskrus.
6. Po to išgriebiame, o likusiuose riebaluose pakepiname česnakus bei svogūnus.
7. Į prieskonių mišinį supilame pomidorų pastą, balzaminį actą bei ant vidutinės ugnies vis maišydamos kepame, kol padažas sutirštės. Sudedame atgal mėsą, supilame vyną, sultinį, vandenį, įmetame lauro lapą, suberiame čiobrelius bei cukrų. Maišydamos užverdame, uždengiame troškintuvą bei kaitiname orkaitėje maždaug 90 minučių.
8. Nuėmusios dangtį į puodą suberiame morkas, bulves bei dar maždaug 20 minučių pakepame, kol daržovės suminkštės.
9. Paruoštą troškinį pravėsiname bei patiekiame su kapotomis petražolėmis. Skanaujame!
Atsiliepimai