Klasikinis chilli con carne - čili sriuba / troškinys su faršu

2021-11-01 Autorius oSkanu.lt

Klasikinis chilli con carne - čili sriuba / troškinys su faršu
Labai seniai norėjau atrasti tobulos čili sriubos/troškinio receptą. Ir po kelių bandymų, manau, kad turiu patį geriausią variantą. Gavosi tobulai skanūs pietūs, kad net sunku nupasakoti! Tiesa, aš gaminu neaštrią versiją ir į troškinį visai nededu aštriųjų pipirų, nes mano šeimoje ne visi valgo aštriai. Tačiau patiekus troškinį, kiekvienas jį galite pasiaštrinti pagal savo norimą aštrumo lygį su aštriu Zakk Wylde's Original padažu. Nors, anot aštriavalgių, šis padažas dar yra bene švelniausias toje padažų grupėje, bet įsidėjus į lėkštę vieną didelį šaukštą šio padažo, maža tikrai nepasirodė. 

Ingredientai

    • malta jautiena: 500 gramų
    • svogūnai: 3 (vid. dydžio)
    • česnakas: 1 galvos
    • morkos: 1 (didelės)
    • saliero stiebai: 1
    • saldžiosios paprikos: 2 (galima ir nedėti, jeigu nemėgstate)
    • aitrios paprikos: 2-3 (arba pagal skonį)
    • kuminas: 1 arbatinio šaukštelio
    • paprikos milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
    • malta kalendra: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • cukrus: 2 arbatinių šaukštelių (naudojau rudąjį)
    • druska
    • pipirai
    • konservuoti pomidorai: 800 gramų
    • pomidorų pasta: 2-3 valgomųjų šaukštų (galima naudoti ir pomidorų padažą)
    • tamsi kakava: 1,5 valgomojo šaukšto
    • konservuotos raudonosios pupelės: 400 gramų
    • konservuoti kukurūzai: 150 gramų (1 mažos skardinės)
    • aliejus (kepimui)
    Patiekimui:
    • mėgstamas tarkuotas kietasis sūris

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia keptuvėje įkaitinkite kelis šaukštus aliejaus ir apkepinkite maltą jautieną. Kepkite kol išsiskiria sultys, o mėsa parusta.
  2. 2. Apkeptą mėsą perdėkite į puodą, kuriame troškinsite.
  3. 3. Toje pačioje keptuvėje apkepinkite susmulkintus svogūnus. Svogūnams suminkštėjus, suberkite susmulkintą česnaką.
  4. 4. Kai jau česnakas paskleis savo aromatą, į keptuvę berkite sutarkuotą morką, susmulkintas paprikas, salierą ir aštriuosius pipirus, prieskonius ir pagardinkite druska. Pakepinkite, kol suminkštėja, ir pilkite į bendrą puodą su jautiena.
  5. 5. Tada į puodą suverskite konservuotus pomidorus ir pomidorų padažą. Išmaišykite, užvirkite ir palikite troškintis ant nedidelės kaitros ne mažiau kaip 60 minučių.
  6. 6. Po to paragaukite ar nieko netrūksta, dėkite kakavą, berkite prieš tai nusunktas pupeles ir kukurūzus. Troškinti jų jau nebereikia, pakaks tik tiek, kad sušiltų.
  7. 7. Patiekdami pabarstykite tarkuotu kietuoju sūriu. Čili sriubą itin skanu užkąsti šviežiu prancūzišku batonu. Skanaus!
Čili troškinys Chilli Con Carne su faršu
(3)
Grikių troškinys su daržovėmis
(4)