Kiauliena troškinta aluje, su morkomis

2025-03-15 Autorius oSkanu.lt

Kiauliena troškinta aluje, su morkomis
Ar mėgstate gaminti įvairiausius troškinius? Aš asmeniškai tikrai labai mėgstu ir man jie patinka. Ir jei pamatau internete kokį įdomesnį variantą tai būtinai pasižymiu, kad galėčiau ateityje išmėginti. Ir štai neseniai pamačiau variantą su alumi, kuriame naudojama tiek kiaulienos mentė, tiek kiaulienos sprandinė. Tad pagaminau jį vakar dienos vakarienei - rezultate fantastiškai skanus patiekalas, kurį drąsiai galima įtraukti į mėgstamiausių sąrašą. Alus jame padarė stebuklus - mėsa buvo minkštut minkštutėlė. Pamėginkite!

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Šiame recepte naudojama kiaulienos sprandinė ir mentė, tačiau galite eksperimentuoti ir su kitomis kiaulienos dalimis. Puikiai tiks ir šoninė, kumpis ar net kiaulienos nugarinė. Jei norite sveikesnio varianto, galite rinktis liesesnes kiaulienos dalis. 
  • Alaus pasirinkimas taip pat gali pakeisti patiekalo skonį. Nors recepte rekomenduojamas šviesus alus, tačiau galite išbandyti ir tamsų alų, kuris suteiks gilesnį, sodresnį skonį. Jei vengiate alkoholio, galite naudoti nealkoholinį alų arba jį pakeisti daržovių ar mėsos sultiniu. 
  • Morkos gali būti pakeistos pastarnokais, salierais ar net moliūgais, jei norite kitokio skonio. Taip pat galite papildyti patiekalą ir kitomis daržovėmis, pavyzdžiui, paprikomis, cukinijomis ar bulvėmis. 

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai
 
Reklama

  • Troškinant kiaulieną aluje, labai svarbu parinkti tinkamą kepimo indą. Geriausiai tinka ketaus puodas arba kitas indas su storu dugnu, kuris tolygiai paskirsto karštį. 
  • Prieš kepant mėsą, būtinai ją gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu – tai padės pasiekti gražesnę apskrudusią plutelę. Miltai ne tik padeda mėsai gražiau apskrusti, bet ir vėliau padažui sutirštėti. 
  • Troškinimo laikas gali šiek tiek skirtis priklausomai nuo jūsų orkaitės ir naudojamos mėsos gabalėlių dydžio. Mėsa bus paruošta, kai taps labai minkšta ir lengvai skaidysis palietus šakute. 
  • Šis patiekalas tampa dar skanesnis kitą dieną, kai visi skoniai dar geriau susijungia, todėl galite jį paruošti iš anksto. 

Ingredientai

    • kiaulienos sprandinė: 400 gramų
    • kiaulienos mentė: 300 gramų
    • morkos: 2
    • svogūnai: 1 (didelis)
    • druska
    • pipirai
    • čiobrelis
    • krapai
    • lauro lapai
    • česnakas: 4 skiltelės
    • miltai
    • rudas cukrus: 1 valgomasis šaukštas
    • alus: 330 mililitrų (renkuosi šviesų)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia morkas supjaustykime griežinėliais, o svogūną supjaustykime kubeliais. Viską apkepkime aliejuje.
  2. 2. Kepimo indą su dangčiu ištepkime aliejumi, ant dugno suklokime morkas su svogūnu.
  3. 3. Tuomet mėsą supjaustykime nedideliais gabalėliais, bei pagardinkime prieskoniais, apibarstykime krapais, sudėkime į maišelį, įberkime kelis šaukštus miltų bei gerai papurtykime, kad mėsytė iš visų pusių gražiai pasidengtų miltais.
  4. 4. Tada per kelis kartus, ant karštos ugnies, ant įkaitinto aliejaus, labai trumpai mėsytės gabalėlius pakepinkime keptuvėje, tik kol gražiai apskrus.
  5. 5. Mėsą sukraukime ant morkų su svogūnu.
  6. 6. Po to suberkime sutraiškytą česnaką, cukrų, sukaišykime lauro lapus, bei viską užpilkime alumi.
  7. 7. Galiausiai uždenkime dangčiu bei dėkime į orkaitę įkaitintą iki 200 laipsnių temperatūros maždaug 60 minučių.
  8. 8. Pabaigoje atidenkime, kad mėsytė dar gražiau apskrustų. Gaunasi nuostabus kiaulienos patiekalas!
Kiauliena troškinta aluje, su morkomis
Makaronai su plėšyta kiauliena
(3)
Kiaulienos - grybų maltinukai
(11)