Tai gana prabangus faršo lizdelių variantas, su labai daug daržovių. Jie gaunasi itin skanūs ir sotūs. Šį kartą variantas be bulvių (nors aš juos patiekiau su bulvių koše). Neseniai buvau Jums pristačiusi faršo lizdelius su bulvėmis, kurie irgi buto labai sotūs ir skanūs. Čia jau Jums teks nuspręsti, kuris variantas priimtinesnis - ar su daugiau daržovių, ar su bulvėmis, bet su mažiau daržovių.
1. Pradžioje į faršą įmušame kiaušinius, įspaudžiame česnako skilteles, suberiame džiūvėsėlius, čiobrelius, petražoles, pagardiname su druska, maltais juodaisiais pipirais bei viską gerai išminkome.
2. Tuomet nuskustą morką sutarkuojame per burokinę tarka.
3. Pakepame keletą minučių keptuvėje su trupučiu aliejaus.
4. Tada sudedame kubeliais supjaustytą svogūną, papriką bei dar pakepame keletą minučių. Sudedame raudonėlius, petražoles bei pagardiname druska, išmaišome bei išjungiame ugnį. Sudedame žirnelius bei dar kartą išmaišome.
5. Po to paruoštą faršą padaliname į 9 lygias dalis. Iš kiekvieno formuojame paplotėlius, padarydami šonuose bortelius.
6. Ant paplotėlio dugno dedame po 1 arbatinį šaukštą majonezo bei tolygiai paskirstome.
7. Kiekvieną įdarome pakeptomis daržovėmis bei ant viršaus uždedame po šaukštelį pomidorų padažo.
8. Kepkame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40-50 minučių arba kol iškeps.
9. Likus keletui minučių iki kepimo pabaigos, užberkiame tarkuoto fermentinio bei kepame, kol išsilydys sūris.
10. Galiausiai patiekiame su bulvių koše. Skanaujame!
11. Rekomendacija: Daugiau receptų iš faršo rasite: Faršo patiekalai.