Plėšytos kiaulienos burgeris su juodomis bandelėmis ir coleslaw 🍔

2025-03-18 Autorius oSkanu.lt

Plėšytos kiaulienos burgeris su juodomis bandelėmis ir coleslaw 🍔
Šis tobulas mėsainis yra puikus pasirinkimas ypatingoms progoms, šeimos vakarienėms ar tiesiog savaitgalio pietums, kai norisi kažko išskirtinio. Lėtai keptas kiaulienos sprandas, marinuotas pikantišku padažu, tampa minkštas ir sultingas, puikiai derindamasis su traškiomis coleslaw salotomis ir minkštomis juodomis bandelėmis. Šis receptas reikalauja laiko ir kantrybės, tačiau rezultatas tikrai nuvils net ir labiausiai išrankų skonį. Plėšyta kiauliena su tamsiojo alaus natomis ir aštriais prieskoniais sukuria tobulą skonių harmoniją, kuri paliks nepamirštamą įspūdį. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Jei neturite kiaulienos sprando, galite naudoti kiaulienos mentę – ši dalis taip pat puikiai tinka lėtam kepimui ir plėšymui.
  • Vietoje Poppamies hot sauce galima naudoti bet kokį kitą aštrų padažą, pavyzdžiui, Sriracha, Frank's RedHot arba Tabasco. 
  • Juodas bandeles galima pakeisti brioche bandelėmis, sezamo sėklomis pabarstytomis bandelėmis arba net naminėmis bandelėmis. 
  • Coleslaw salotoms tradiciškai naudojamas baltagūžis kopūstas, tačiau galima pridėti arba pakeisti dalį raudonuoju kopūstu ar morkų juostelėmis. 
  • Jei nesate tamsiojo alaus mėgėjas, galite naudoti šviesų alų, sultinį arba obuolių sidrą. 

Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder


Patiekalo gaminimo patarimai
 

  • Geriausią rezultatą pasieksite, jei kiaulienos marinuosite ne mažiau kaip 12 valandų, o idealiu atveju – visą parą. 
  • Kepant svarbu palaikyti žemą temperatūrą – taip mėsa taps itin minkšta ir lengvai plėšoma.
  • Prieš plėšant kiaulieną, leiskite jai šiek tiek atvėsti – taip išlaikysite daugiau sulčių ir patiekalas bus dar skanesnis. 
  • Coleslaw salotas geriausia paruošti iš anksto (bent prieš 2-3 valandas), kad skoniai susijungtų. Jei norite traškesnių salotų, pridėkite kopūstą tik prieš patiekiant. 

Ingredientai

    • Kiaulienos sprandinė: 1,5 kg 
    • Poppamies hot sauce: 4 šaukštai (arba kitas aštrus padažas pagal skonį) 
    • Rub'ai (prieskonių mišinys): 3 šaukštai 
    • Tamsus alus: 330 ml 
    • Spicy BBQ padažas: 6 šaukštai 
    • Juodos bandelės: 4 vnt (arba kitos mėgstamos) 
    Coleslaw salotoms: 
    • Baltagūžis kopūstas: 300 g
    • Morkos: 2 vnt
    • Raudonasis svogūnas: 1 vnt (vidutinio dydžio)
    • Majonezas: 4 šaukštai
    • Baltasis vyno actas: 2 šaukštai
    • Cukrus: 1 šaukštelis
    • Druska: pagal skonį
    • Pipirai: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Kiaulienos sprandą perpjauname per pusę, kad gautume dvi vienodo storio dalis.
  2. 2. Gausiai aptriname mėsą Poppamies hot sauce padažu, pasirūpindami, kad padažas padengtų visą paviršių.
  3. 3. Tolygiai paskirstome prieskonių mišinį (rub'us) ant mėsos, įtrindami į visus paviršius.
  4. 4. Aptrintą mėsą įdedame į sandarų indą arba maišelį ir paliekame šaldytuve marinuotis mažiausiai 24 valandas.
  5. 5. Kitą dieną įkaitiname kepsninę iki 120°C temperatūros.
  6. 6. Marinuotą kiaulieną dedame ant kepsninės grotelių ir kepame 5 valandas, stebėdami, kad temperatūra išliktų pastovi.
  7. 7. Po 5 valandų išimame mėsą ir perkeliame į Grand feu puodą ar kitą karščiui atsparų indą.
  8. 8. Užpilame tamsiuoju alumi, sandariai uždengiame puodą.
  9. 9. Grąžiname puodą su mėsa į kepsninę ir tęsiame kepimą dar 3 valandas, išlaikydami tą pačią temperatūrą.
  10. 10. Tuo metu paruošiame coleslaw salotas: smulkiai supjaustome kopūstą, sutarkuojame morkas ir smulkiai supjaustome svogūną.
  11. 11. Atskirame dubenėlyje sumaišome majonezą, actą, cukrų, druską ir pipirus, gaunant vientisą padažą.
  12. 12. Supilame padažą ant daržovių ir gerai išmaišome, uždengdami dubenį plėvele paliekame šaldytuve bent 1-2 valandas.
  13. 13. Kai kiauliena jau iškepusi, išimame ją iš puodo ir leidžiame atvėsti maždaug 15 minučių.
  14. 14. Dviem šakutėmis išplėšome mėsą į plaušelius.
  15. 15. Sumaišome plėšytą kiaulieną su spicy BBQ padažu, kad mėsa būtų tolygiai padengta padažu.
  16. 16. Bandeles perpjauname per pusę ir trumpai paskrudiname jų pjovimo pusę keptuvėje arba ant grotelių.
  17. 17. Ant apatinės bandelės pusės dedame dosnų kiekį coleslaw salotų.
  18. 18. Ant salotų dedame padažu sumaišytą plėšytą kiaulieną.
  19. 19. Uždengiame viršutine bandelės puse ir iškart patiekiame.
Plėšytos kiaulienos burgeris su juodomis bandelėmis ir coleslaw 🍔
Plėšytos kiaulienos burgeris su juodomis bandelėmis ir coleslaw 🍔
Plėšytos kiaulienos burgeris su juodomis bandelėmis ir coleslaw 🍔

Atsakinėjama į Komentarą

Kiaulienos suktinukai su morkomis ir pievagrybiais
(1)
Plovas | Receptas
(76)
Traškūs kiaulienos maltinukai su sūriu
(1)
Kiaulienos suktinukai su faršu ir džiovintom slyvom
(3)
Orkaitėje skrudinta kiaulienos nugarinė
(1)
Kiaulienos kepsnys su sūrio padažu
(14)
Guliašo sriuba su kiauliena ir bulvėmis
(30)