Šis tobulas mėsainis yra puikus pasirinkimas ypatingoms progoms, šeimos vakarienėms ar tiesiog savaitgalio pietums, kai norisi kažko išskirtinio. Lėtai keptas kiaulienos sprandas, marinuotas pikantišku padažu, tampa minkštas ir sultingas, puikiai derindamasis su traškiomis coleslaw salotomis ir minkštomis juodomis bandelėmis. Šis receptas reikalauja laiko ir kantrybės, tačiau rezultatas tikrai nuvils net ir labiausiai išrankų skonį. Plėšyta kiauliena su tamsiojo alaus natomis ir aštriais prieskoniais sukuria tobulą skonių harmoniją, kuri paliks nepamirštamą įspūdį.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Jei neturite kiaulienos sprando, galite naudoti kiaulienos mentę – ši dalis taip pat puikiai tinka lėtam kepimui ir plėšymui.
- Vietoje Poppamies hot sauce galima naudoti bet kokį kitą aštrų padažą, pavyzdžiui, Sriracha, Frank's RedHot arba Tabasco.
- Juodas bandeles galima pakeisti brioche bandelėmis, sezamo sėklomis pabarstytomis bandelėmis arba net naminėmis bandelėmis.
- Coleslaw salotoms tradiciškai naudojamas baltagūžis kopūstas, tačiau galima pridėti arba pakeisti dalį raudonuoju kopūstu ar morkų juostelėmis.
- Jei nesate tamsiojo alaus mėgėjas, galite naudoti šviesų alų, sultinį arba obuolių sidrą.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Geriausią rezultatą pasieksite, jei kiaulienos marinuosite ne mažiau kaip 12 valandų, o idealiu atveju – visą parą.
- Kepant svarbu palaikyti žemą temperatūrą – taip mėsa taps itin minkšta ir lengvai plėšoma.
- Prieš plėšant kiaulieną, leiskite jai šiek tiek atvėsti – taip išlaikysite daugiau sulčių ir patiekalas bus dar skanesnis.
- Coleslaw salotas geriausia paruošti iš anksto (bent prieš 2-3 valandas), kad skoniai susijungtų. Jei norite traškesnių salotų, pridėkite kopūstą tik prieš patiekiant.
Atsakinėjama į Komentarą