Traškūs kiaulienos maltinukai su sūriu

2024-12-07 Autorius Rugilė - maistassielai

Traškūs kiaulienos maltinukai su sūriu
Šie traškūs kiaulienos maltinukai su sūriu – tai gardus ir sotus patiekalas, kuris sujungia traškią išorę, tirpstantį sūrį viduje ir gaivias daržovių salotas.

Mocarelos rutuliukai viduje suteikia malonų kreminį sūrumą ir papildo klasikinį kotletų skonį. Tuo tarpu džiūvėsėliai užtikrina, kad kotletai būtų maloniai traškūs išorėje, o kopūstų, agurkų ir svogūnų salotos suteikia lengvumo ir balansuoja patiekalo sotumą.

Tokie kotletai puikiai tinka kasdieniams pietums ar vakarienei, patiekti su mėgstamu garnyru, pvz., keptomis bulvėmis, bulvių koše, marinuotų ar šviežių daržovių salotomis

Šis patiekalas sužavės visus prie stalo dėl savo skonių įvairovės ir minkštos tekstūros. Paprasta paruošti, bet nepaprastas skonis. Tai visiška jaukaus namuose ruošto maisto klasika. 

Ingredientai

    • Kiauliena: 350 g (malta)
    • Kiaušiniai: 1 vnt.
    • Batonas: 30 g
    • Pienas: 80 ml
    • Garstyčios su medumi: 1 1/2 arb. š.
    • Druska: 1 arb. š.
    • Pipirai: 1/2 arb. š.
    • Svogūnai: 1 vnt.
    • Maltas česnakas: 1/2 arb. š.
    • Džiuvėsėliai + šiek tiek druskos: apvolioti
    • Mocarela rutuliukai, 10 vnt.
    • Aliejus: kepimui
    Salotoms:
    • Kopūstas: 1/4 vnt. (vidutinio)
    • Agurkai: 1/3 vnt. (ilgavaisis)
    • Svogūnai: 1 vnt. (nedidelis)
    • Krapai: kelios šakelės (švieži)
    • Aliejus: 4 valg. š. (pvz. saulėgrąžų)
    • Actas: 2 valg. š. 
    • Druska: pagal skonį
    • Pipirai: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Svogūną smulkiai supjaustyti ir apkepti keptuvėje su truputėliu aliejaus. Kepti kol svogūnai suminkštės.
  2. 2. Į dubenį sudėti maltą mėsą, įmušti kiaušinį, sudėti smulkia plėšytą batoną ir supilti pieną.
  3. 3. Prie mėsos sudėti visus prieskonius ir garstyčias.
  4. 4. Masę labai gerai išmaišyti.
  5. 5. Į plačią lėkštę suberti džiūvesėlius ir juos pagardinti druska. Išmaišyti.
  6. 6. Imti šiek tiek mėsos masės ir suformuoti paplotėlį.
  7. 7. Į vidurį dėti du mocarelos rutuliukus ir suformuoti kotletą, kad sūris pasislėptų.
  8. 8. Suformuotus kotletus apvolioti džiuvėsėliuose ir juos išdėlioti skardoje, ištiestoje kepimo popieriumi.
  9. 9. Orkaitę įkaitinti iki 190 C temperatūros ir kotletus kepti apie 30-35 min.
  10. 10. Tuo tarpu salotoms supjaustyti daržoves, krapus susmulkinti ir viską sudėti į dubenį.
  11. 11. Įpilti aliejaus, acto, berti druskos ir pipirų. Gerai išmaišyti ir patiekti šalia iškeptų kotletų.
Receptų autorė maistassielai
Vytinta dešra
(19)
Keptas paršelis orkaitėje
(7)