Kiaulienos nugarinės kepsnys su sūriu ir pomidorais, su virtomis-keptomis bulvėmis

2025-01-26 Autorius Pas Rimuką virtuvėje (Rimas Narkus)

Kiaulienos nugarinės kepsnys su sūriu ir pomidorais, su virtomis-keptomis bulvėmis
Kiaulienos nugarinės kepsnys su sūriu ir pomidorais yra klasikinis ir sotus patiekalas, puikiai tinkantis tiek kasdienai, tiek ypatingoms progoms. Šis patiekalas dera su keptomis arba virtomis bulvėmis, suteikdamas skonio pilnatvę. Be to, kartu pateikiamos grybų salotos praturtina šį receptą gaiviais skoniais ir tekstūrų kontrastais. Šis receptas yra ne tik skanus, bet ir maistingas. Iš viso patiekalas turi apie 2200 kalorijų, taigi vienoje porcijoje yra apie 550 kalorijų.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Kiaulienos nugarinė: vietoje jos galite naudoti vištienos filė arba kalakutienos krūtinėlę.
  • Sūris: naudokite mocarela, čederį arba fetos sūrį pagal savo skonį.
  • Pomidorai: vietoje šviežių pomidorų galima naudoti džiovintus pomidorus aliejuje.
  • Grybų salotos: jeigu neturite grybų, galite naudoti konservuotus artišokus arba keptus baklažanus.
  • Bulvės: šalia galite patiekti keptas saldžias bulves arba virtus ryžius.

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Kad mėsa būtų itin sultinga, prieš kepant rekomenduojama ją marinuoti bent valandą.
  • Sūris turėtų būti uždėtas tik kepimo pabaigoje, kad jis neišsausėtų.
  • Naudokite šviežius prieskonius, tokius kaip čiobreliai ar rozmarinas, kad suteiktumėte patiekalui papildomo aromato.

Kalorijos

  • Iš viso: apie 2200 kalorijų 
  • Porcijoje: apie 550 kalorijų 

Ingredientai

    • Kiaulienos nugarinė: 500 g
    • Druska: 1 arb. šaukštelis
    • Pipirai: 1 arb. šaukštelis
    • Česnakai: 3 skiltelės (smulkinti)
    • Sūris (pvz., mozzarella): 150 g
    • Pomidorai: 2 vnt. (plonai pjaustyti)
    • Alyvuogių aliejus: 2 valg. šaukštai
    • Bulvės: 600 g
    • Sviestas: 50 g
    • Grybai: 200 g
    • Svogūnai: 1 vnt. (smulkinti)
    • Grietinė: 3 valg. šaukštai
    • Petražolės: 1 saujelė (smulkintos)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Paruoškite kiaulieną: Kiaulienos nugarinę gerai nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
  2. 2. Tuomet švelniai išmuškite mėsą, kad ji taptų vienodo storio. Pagardinkite druska, pipirais ir smulkintu česnaku.
  3. 3. Paruoškite bulves: Bulves nuplaukite ir palikite su lupenomis.
  4. 4. Sudėkite į puodą su pasūrintu vandeniu ir virkite apie 20 minučių. Nukoškite.
  5. 5. Kepkite kiaulieną: Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Kiaulieną aptepkite alyvuogių aliejumi ir suvyniokite į aliuminio foliją. Kepkite 30 minučių, po to foliją nuimkite, ant viršaus uždėkite sūrio ir pomidorų griežinėlius. Kepkite dar 10 minučių, kol sūris ištirps ir švelniai apskrus.
  6. 6. Apkepkite bulves: Nukoštas bulves dėkite į keptuvę su ištirpintu sviestu ir kepkite, kol taps aukso spalvos.
  7. 7. Grybų salotų paruošimas: Grybus supjaustykite ir kartu su smulkintais svogūnais apkepkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Kai jie suminkštės, sumaišykite su grietine ir smulkintomis petražolėmis.
  8. 8. Patiekite: Į lėkštę dėkite gabalėlį kiaulienos nugarinės kepsnio, šalia pridėkite keptas bulves ir grybų salotas. Papuoškite šviežiomis petražolėmis.
  9. 9. Santrauka: Kiaulienos nugarinės kepsnys su sūriu ir pomidorais, virtomis-keptomis bulvėmis ir grybų salotomis yra sotus, skanus ir maistingas patiekalas.
Kiaulienos nugarinės kepsnys su sūriu ir pomidorais, su virtomis-keptomis bulvėmis
Kiaulienos nugarinės kepsnys su sūriu ir pomidorais, su virtomis-keptomis bulvėmis
Kiaulienos nugarinės kepsnys su sūriu ir pomidorais, su virtomis-keptomis bulvėmis
Kiaulienos nugarinės kepsnys su sūriu ir pomidorais, su virtomis-keptomis bulvėmis
Kiaulienos nugarinės kepsnys su sūriu ir pomidorais, su virtomis-keptomis bulvėmis
Kiaulienos nugarinės kepsnys su sūriu ir pomidorais, su virtomis-keptomis bulvėmis
Kiaulienos nugarinės kepsnys su sūriu ir pomidorais, su virtomis-keptomis bulvėmis
Plovas | Receptas
(76)
Troškinti kiaulienos kotletukai su pievagrybiais
(4)