Šis nuostabus kiaulienos išpjovos patiekalas su subtiliu balto sauso vyno ir grietinėlės padažu yra tikras gurmaniškas malonumas, kuriuo galite nustebinti savo šeimą ar svečius bet kokia proga. Larisos Kalpokaitės receptas atskleidžia, kaip paprastai namuose galima pagaminti restorano lygio patiekalą. Išpjova tampa nepaprastai sultinga, minkšta ir aromatinga dėl specialaus gaminimo būdo, kai mėsa pirmiausia karamelizuojama su brendžiu, o vėliau pamažu kepa vyno ir grietinėlės mišinyje. Šis receptas puikiai tinka tiek kasdienai, tiek ir šventiniam stalui. Gaunasi tikrai nepakartojamas skonis, kuris neleis jums pamiršti šio patiekalo!
Galimos ingredientų alternatyvos
Jei neturite kiaulienos išpjovos, galite naudoti
kiaulienos sprandinę arba
jautienos išpjovą. Vietoj
e brendžio galima naudoti konjaką arba viskį. Jei neturite balto sauso vyno, galite pakeisti jį pusiau sausu baltu vynu arba net šampanu (be cukraus). Grietinėlę galima pakeisti riebiu grietinės ir pieno mišiniu (santykiu 2:1) arba kokosų pienu, jei norite egzotiškesnio skonio. Taip pat galite papildyti receptą įvairiais prieskoniais - rozmarinu, čiobreliais ar laurų lapais.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Svarbu mėsą prieš kepimą palaikyti kambario temperatūroje bent 30 minučių, kad ji tolygiai iškeptų. Kai apkepate mėsą keptuvėje, stenkitės ją vartyti kuo rečiau, kad susiformuotų graži plutelė. Įdegant brendį, būkite atsargūs ir turėkite šalia dangtį, kad prireikus galėtumėte užgesinti liepsną. Orkaitėje kepkite mėsą ant vidurinės lentynėlės, kad karštis pasklistų tolygiai. Patiekalą galite patiekti iškart arba leisti jam pastovėti 5-10 minučių, kad sultys pasiskirstytų.
Kalorijos
- Bendras patiekalo kalorijų kiekis yra apie 1680 kcal.
- Vienoje porcijoje (ketvirtadalis patiekalo) yra apytiksliai 420 kcal. Šis kalorijų skaičiavimas neapima garnyro.