Keptuvėje kepti kiaulienos nugarinės kepsniukai su svogūnų ir gervuogių padažu

2021-03-04 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Keptuvėje kepti kiaulienos nugarinės kepsniukai su svogūnų ir gervuogių padažu
Šis svogūnų ir gervuogių padažas idealiai dera prie kiaulienos kepsniukų. Jis gaunasi šiek tiek ir saldokas, ir rūgštokas. O paruošti jį visai nesudėtinga. Tikrai rekomenduoju išmėginti tokį derinį. Jis Jus gali labai teigiamai nustebinti! ;)

Vietoje kiaulienos nugarinės gaminant galite naudoti ir gryną kiaulienos sprandinę be jokių riebaliukų. Ir nepamirštame ragauti padažo bei skonį pareguliuoti pagal savo skonio receptorius.:)

Ingredientai

    • nesūdytas sviestas: 2 valgomųjų šaukštų
    • raudonieji svogūnai: 2 (dideli)
    • raudonojo vyno actas: 30 mililitrų
    • rudas cukrus: 30 gramų
    • gervuogės: ~100-150 gramų
    • kiaulienos nugarinės kepsniukai: 5
    • druska
    • juodieji pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia ant gervuogių užberiame rudąjį cukrų bei actą.
  2. 2. Tada ištirpiname vieną valgomąjį šaukštą sviesto puode ir sudedame pusžiedžiais pjaustytus svogūnus. Kepame maždaug 8 minutes.
  3. 3. Po to sudedame gervuoges ir dar verdame maždaug 10 minučių, kol padažas sutirštėja.
  4. 4. Per tą laiką, kol verda padažas, kiaulienos nugarinės kepsnelius pagardiname druska bei pipirais.
  5. 5. Keptuvėje išlydome sviestą.
  6. lydomas sviestas keptuvėje
  7. 6. Apkepame kiaulienos kepsnelius iš abiejų pusių.
  8. 7. Iškeptus kepsnelius patiekiame su gervuogių padažu ir skanaujame!
  9. kiaulienos nugarinės kepsniukai su svogūnų ir gervuogių padažu
  10. 8. Rekomendacija: Daugiau kepsniukų receptų rasite: Kepsniukų receptai.
Kinietiški koldūnai su kiauliena
(1)
Makaronai su plėšyta kiauliena
(3)
Vieno puodo kiaulienos troškinys su pupelėmis, bulvėmis ir morkomis
(12)
Klasikinis kiaulienos karbonadas
(1)