Šiandien siūloma receptūra praturtinta alaus ir garstyčių deriniu, kuris suteikia mėsai nepakartojamą skonį ir minkštumą. Alus puikiai suminkština kiaulienos skaidulas, o garstyčios prideda pikantišką prieskonį. Šviežios žolelės – bazilikas ir kalendra – atskleidžia sodrų aromatą, o svogūnai papildo skonių simfoniją.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Jei neturite kiaulienos sprandinės, galite naudoti kiaulienos nugarinę arba mentę.
- Neradę šviežio baziliko, galite pakeisti jį džiovintais baziliko lapeliais (naudokite 1 valgomąjį šaukštą) arba kitomis žolelėmis, pavyzdžiui, rozmarinu ar čiobreliu.
- Kalendrą galima pakeisti petražolėmis, jei nemėgstate jos specifinio aromato.
- Tamsų alų galite pakeisti šviesiu alumi, tačiau skonis bus šiek tiek kitoks – mažiau sodrus.
- Vietoje baltojo vyno acto tiks ir obuolių actas.
- Grūdėtąsias garstyčias galima pakeisti Dijon garstyčiomis arba garstyčių milteliais (1 arbatiniu šaukšteliu).
- Alyvuogių aliejų galima pakeisti saulėgrąžų ar kitokiu augaliniu aliejumi.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Geriausi šašlykai gaunasi tada, kai mėsa marinuojama ne mažiau kaip 5 valandas, tačiau idealiausia būtų palikti ją per naktį.
- Kepant ant grotelių, stenkitės nuolat vartyti mėsą, kad ji iškeptų tolygiai.
- Jei kepsite orkaitėje, naudokite kepimo grotelės ir padėkliuką, kad mėsos sultys nutekėtų, o mėsa išsikeptų tolygiai.
- Prieš pjaustant iškeptą mėsą, leiskite jai "pailsėti" 5-10 minučių, taip ji išlaikys daugiau sulčių ir bus minkštesnė.
- Patiekiant šašlyką, puikiai tinka šviežios daržovių salotos su citrinų sultimis ir alyvuogių aliejumi.
Atsakinėjama į Komentarą