Autorius apie receptą
Šį troškintų kiaulienos šonkauliukų pomidorų sultyse receptą sužinojau iš vieno savo draugo, kai užsukusi pas jį, jų paragavau. Pamenu, kad skonis labai patiko, tad privalėjau paklausti recepto. Taip ir padariau, o po to jau tai ruošiau savo virtuvėje. Gavosi ir pavyko labai skaniai: nuostabus padažas ir nuo kaulų besinerianti mėsa. Tikrai rekomenduoju ir Jums pamėginti, jei dar šitaip nesate ruošę! Tad einame gaminti jau dabar! :)
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje kiaulienos šonkauliukų galima naudoti jautienos šonkaulius, jei norisi intensyvesnio skonio.
- Pomidorų sultis galima keisti trintais konservuotais pomidorais arba pomidorų tyre, praskiestą vandeniu.
- Česnaką galima pakeisti poru arba šalotais, jei norite švelnesnio aromato.
- Svogūnus galima keisti raudonaisiais svogūnais, kurie suteiks šiek tiek saldumo.
- Morkas galima papildyti salierų stiebais ar pastarnokais, kad troškinys būtų dar turtingesnis.
- Vietoje bulvių galima naudoti virtas pupeles ar avinžirnius, jei norite šiek tiek pakeisti tekstūrą.
- Čili galima keisti saldžiaisiais pipirais, jei vengiate aštrumo.
- Žalumynus galima rinktis pagal sezoną: švieži bazilikai ar čiobreliai taip pat puikiai tiks.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
- Šonkauliukus rekomenduojama marinuoti per naktį, kad mėsa taptų dar minkštesnė ir įgautų daugiau skonio.
- Troškinį galima ruošti ne tik orkaitėje, bet ir lėtai virti ant silpnos ugnies ant viryklės.
- Naudokite namines pomidorų sultis, jei norite autentiškesnio ir natūralesnio skonio.
- Jei norite dar sodresnio padažo, į troškinį galite įpilti šaukštą pomidorų pastos.
- Troškintus šonkauliukus galima patiekti su šviežiai virtais ryžiais arba perlinėmis kruopomis vietoje bulvių.
- Prieš patiekdami, leiskite troškiniui šiek tiek pastovėti, kad skoniai dar labiau susijungtų.
Atsiliepimai