Troškinti kiaulienos šonkauliukai pomidorų sultyse

Autorius apie receptą

Šį troškintų kiaulienos šonkauliukų pomidorų sultyse receptą sužinojau iš vieno savo draugo, kai užsukusi pas jį, jų paragavau. Pamenu, kad skonis labai patiko, tad privalėjau paklausti recepto. Taip ir padariau, o po to jau tai ruošiau savo virtuvėje. Gavosi ir pavyko labai skaniai: nuostabus padažas ir nuo kaulų besinerianti mėsa. Tikrai rekomenduoju ir Jums pamėginti, jei dar šitaip nesate ruošę! Tad einame gaminti jau dabar! :)

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Vietoje kiaulienos šonkauliukų galima naudoti jautienos šonkaulius, jei norisi intensyvesnio skonio.
  • Pomidorų sultis galima keisti trintais konservuotais pomidorais arba pomidorų tyre, praskiestą vandeniu.
  • Česnaką galima pakeisti poru arba šalotais, jei norite švelnesnio aromato.
  • Svogūnus galima keisti raudonaisiais svogūnais, kurie suteiks šiek tiek saldumo.
  • Morkas galima papildyti salierų stiebais ar pastarnokais, kad troškinys būtų dar turtingesnis.
  • Vietoje bulvių galima naudoti virtas pupeles ar avinžirnius, jei norite šiek tiek pakeisti tekstūrą.
  • Čili galima keisti saldžiaisiais pipirais, jei vengiate aštrumo.
  • Žalumynus galima rinktis pagal sezoną: švieži bazilikai ar čiobreliai taip pat puikiai tiks.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Šonkauliukus rekomenduojama marinuoti per naktį, kad mėsa taptų dar minkštesnė ir įgautų daugiau skonio.
  • Troškinį galima ruošti ne tik orkaitėje, bet ir lėtai virti ant silpnos ugnies ant viryklės.
  • Naudokite namines pomidorų sultis, jei norite autentiškesnio ir natūralesnio skonio.
  • Jei norite dar sodresnio padažo, į troškinį galite įpilti šaukštą pomidorų pastos.
  • Troškintus šonkauliukus galima patiekti su šviežiai virtais ryžiais arba perlinėmis kruopomis vietoje bulvių.
  • Prieš patiekdami, leiskite troškiniui šiek tiek pastovėti, kad skoniai dar labiau susijungtų.

Ingredientai

    • mėsingi kiaulienos šonkauliukai: 1 kilogramo
    • druska: pagal skonį
    • juodieji pipirai: žiupsnio
    • malti lauro lapai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • česnakas: 3 skiltelių
    • svogūnai: 2
    • morkos: 2
    • bulvės: 4-6
    • lauro lapai: 2
    • aliejus: šlakelio
    • čili: 1-2 (reguliuokite pagal norimą aštrumą)
    • pomidorų sultys: 1 litro
    • smulkinti žalumynai: 1 valgomojo šaukšto (krapų, petražolių, svogūnų laiškų)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kiaulienos šonkauliukus supjaustykite.
  2. 2. Tada pabarstykite druska, pipirais, lauro lapais ir 2 susmulkintomis česnako skiltelėmis. Pamarinuokite bent kelias valandas.
  3. 3. Daržoves nulupkite. Morką supjaustykite stambiais gabaliukais, svogūną pusžiedžiais, česnaką pasmulkinkite, bulves padalinkite į 4 dalis.
  4. 4. Aš pati šį kartą kiaulienos šonkauliukų troškinį ruošiau ketaus puode. Jei tokio neturite, rinkitės indą, kuris tinka kaitinti ir ant viryklės ir kepti orkaitėje.
  5. 5. Puode įkaitinkite aliejų, sudėkite ir apkepinkite šonkauliukus, kol gražiai apskrunda.
  6. 6. Tuomet suberkite susmulkintą svogūną, česnaką ir morką. Pakepinkite kelias minutes.
  7. 7. Sudėkite bulves ir čili. Užpilkite pomidorų sultimis, įdėkite lauro lapus, pagardinkite druska.
  8. 8. Puodą troškintis dėkite į įkaitintą iki 170 laipsnių temperatūros orkaitę maždaug 80 minučių.
  9. 9. Troškinį pabarstykite susmulkintais žalumynais.
  10. 10. Patiekite ir skanaukite!

Atsiliepimai

Kiaulienos Porchetta su obuolių padažu, kamado tipo grilyje
(1)
Kiaulienos nugarinės pjausniai, kepti keptuvėje
(3)
Kibinai su kiauliena
(100)
Vytinta dešra
(19)
Plovas kitaip - su kiaulienos kepenėlėmis
(1)
Orkaitėje kepti šonkauliai su barbekiu padažu
(8)