Karbonadus pagaminti yra labai paprasta. O kiaulienos sprandinės karbonadai būna daug skanesni, nei gaminti iš nugarinės. Šis receptas išsiskiria tuo, kad naudojamas ne tik kiaušinis, bet ir majonezas – tai suteikia mėsai papildomo švelnumo ir sultingumo. Būtinai išmėginkite.
Galimos ingredientų alternatyvos
Nors tradicinis receptas siūlo naudoti kiaulienos sprandinę, tačiau galite eksperimentuoti ir su kitomis kiaulienos dalimis. Pavyzdžiui, galite naudoti
kiaulienos kumpį arba
mentę, tačiau tuomet reikėtų ilgiau mušti mėsą, kad ji taptų minkštesnė. Vietoje majonezo galite naudoti grietinę arba jogurtą, tačiau tuomet karbonadai nebus tokie sultingi. Apvoliojimui vietoje paprastų kvietinių miltų galite naudoti kukurūzų miltus, tai suteiks traškesnę plutelę, arba rinktis paniruotę iš džiūvėsėlių, sezamo sėklų ar net maltų riešutų. Jei mėgstate aštresnį skonį, į paniruotę galite įmaišyti paprikų miltelių ar kitų aštrių prieskonių.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Labai svarbu išmušti mėsą tinkamu būdu – tai padės jai tapti minkštesnei ir geriau įsisavinti prieskonius. Rekomenduojama naudoti specialų mėsos muštuką arba kūjelį. Mėsą būtinai dėkite į plastikinį maišelį arba tarp dviejų maistinės plėvelės lapų – taip išvengsite taškymosi. Taip pat svarbu, kad keptuvė būtų gerai įkaitusi prieš dedant karbonadus – tai užtikrins, kad mėsa greitai apkeptų ir išliktų sultinga viduje. Kepant karbonadus, nereikėtų dažnai jų vartyti – užtenka apversti vieną kartą, kai apačia jau gražiai apskrudusi.