Kiaulienos sprandinės karbonadai su kiaušiniu, miltais ir majonezu

2025-03-04 Autorius oSkanu.lt

Kiaulienos sprandinės karbonadai su kiaušiniu, miltais ir majonezu
Karbonadus pagaminti yra labai paprasta. O kiaulienos sprandinės karbonadai būna daug skanesni, nei gaminti iš nugarinės. Šis receptas išsiskiria tuo, kad naudojamas ne tik kiaušinis, bet ir majonezas – tai suteikia mėsai papildomo švelnumo ir sultingumo. Būtinai išmėginkite. 

Galimos ingredientų alternatyvos 

Nors tradicinis receptas siūlo naudoti kiaulienos sprandinę, tačiau galite eksperimentuoti ir su kitomis kiaulienos dalimis. Pavyzdžiui, galite naudoti kiaulienos kumpį arba mentę, tačiau tuomet reikėtų ilgiau mušti mėsą, kad ji taptų minkštesnė. Vietoje majonezo galite naudoti grietinę arba jogurtą, tačiau tuomet karbonadai nebus tokie sultingi. Apvoliojimui vietoje paprastų kvietinių miltų galite naudoti kukurūzų miltus, tai suteiks traškesnę plutelę, arba rinktis paniruotę iš džiūvėsėlių, sezamo sėklų ar net maltų riešutų. Jei mėgstate aštresnį skonį, į paniruotę galite įmaišyti paprikų miltelių ar kitų aštrių prieskonių. 

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai
 

Labai svarbu išmušti mėsą tinkamu būdu – tai padės jai tapti minkštesnei ir geriau įsisavinti prieskonius. Rekomenduojama naudoti specialų mėsos muštuką arba kūjelį. Mėsą būtinai dėkite į plastikinį maišelį arba tarp dviejų maistinės plėvelės lapų – taip išvengsite taškymosi. Taip pat svarbu, kad keptuvė būtų gerai įkaitusi prieš dedant karbonadus – tai užtikrins, kad mėsa greitai apkeptų ir išliktų sultinga viduje. Kepant karbonadus, nereikėtų dažnai jų vartyti – užtenka apversti vieną kartą, kai apačia jau gražiai apskrudusi. 

Ingredientai

    • kiaulienos sprandinė: 500 gramų
    • kiaušiniai: 2
    • majonezas: 1 šaukšto
    • druska
    • pipirai
    • kitos mėgiamos žolelės/prieskoniai (nėra būtina)
    • miltai: pavoliojimui (arba džiūvėsėliai)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kiaulienos sprandinę supjaustykite per daug nesismulkindami bei nedarinėdami, tiesiog maždaug 1 centimetro riekelėmis.
  2. 2. Tuomet visus gabaliukus išmuškite. Geriausia mušdami mėsą įdėkite į maišelį arba kažkuo pridenkite - šitaip nesitaškys.
  3. 3. Tada du kiaušinius išplakame su vienu šaukštu majonezo. Pasiruošiame nemažai miltų, jei voliosime juose. Arba pasiruošiame džiūvėsėlius, jei voliosime juose (man skaniau miltai, bet čia jau kaip kam).
  4. 4. Po to karbonadus padruskiname bei papiriname, merkiame į kiaušinių plakinį, voliojame miltuose ir/ar džiūvėsėliuose bei dedame į įkaitintą keptuvę:
  5. 5. Kai apkepa (maždaug 2-3 minutes) apverčiame. Kitą pusę taip pat apkepame maždaug 2-3 minutes ir galima patiekti į stalą.
  6. 6. Rekomenduojame valgyti su bulvių koše arba bulvytėmis fri ir šviežių daržovių salotomis. Skanaujame!
Kiauliena korėjietiškai
(37)
BBQ kiaulienos šonkauliai kepti orkaitėje - folijoje
(2)
Virta kiaulienos šoninė
(6)