Tradicinis lietuviškas karkos vyniotinis, paruoštas moderniu būdu greitpuodyje, yra puikus būdas išsaugoti autentišką skonį sutaupant brangaus laiko. Šis patiekalas išsiskiria savo sultingumu ir minkštumu, o naudojant greitpuodį, gaminimo procesas tampa daug efektyvesnis nei tradicinis virimo būdas. Vyniotinis puikiai tinka tiek kasdieniam stalui, tiek šventinėms vaišėms. Patiekalas ypatingai populiarus šaltuoju metų laiku, kai norisi sotesnio ir šiltesnio maisto.
Galimos ingredientų alternatyvos
Tradicinei karkai galima naudoti ir kitus kiaulienos gabalus, pavyzdžiui, mentę ar kumpį. Prieskonių mišinį galima papildyti kmynais, kadagio uogomis ar raudonėliu. Vietoj įprasto lauro lapo tinka ir džiovinti bazilikai. Jei nemėgstate česnako, galite jį pakeisti svogūnų milteliais.
Patiekalo gaminimo patarimai
Prieš gaminant būtina įsitikinti, kad mėsa yra kambario temperatūros. Prieskonius geriausia įtrinti į mėsą kelias valandas prieš gaminimą, kad skonis būtų sodresnis. Greitpuodyje svarbu neviršyti rekomenduojamo vandens kiekio. Po gaminimo rekomenduojama leisti mėsai pastovėti 15 minučių, kad sultys pasiskirstytų tolygiai.
Kalorijos
- Bendras patiekalo kalorijų kiekis: 2400 kcal.
- Vienos porcijos (skaičiuojant 8 porcijas) kalorijų kiekis: 300 kcal.